O nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul
O nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul
Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din această săptămână este cel de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit, pe str. Tudor Arghezi.
Conform studiului de fezabilitate, grădinița va avea 12 săli de clasă, fiecare pentru 20 de copii, bucătărie, sală de mese, locuri de joacă, terenuri sportive, zonă verde și o mică piațetă. Sistemul de încălzire va fi completat de pompe de căldură, iar cel de energie electrică de panouri fotovoltaice. Această clădire va dispune și de o rampă înierbată, care va face legătura dintre etajul 1 și zona de recreație, rampă care poate fi transformată, iarna, în derdeluș.
Va fi cea de a patra grădiniță pe care municipalitatea o construiește în cartierul Tractorul, după cea de pe str. Ioan Popasu, deschisă săptămâna trecută, cea de pe str. Ioan Socec, aflată în faza de proiectare, și cea de pe str. 1 Decembrie 1918, aflată în faza de obținere autorizație de construcție.
,,Continuăm implementarea celui mai amplu proiect din România de construire de infrastructură dedicată educației ante și preșcolare, Tractorul fiind cartierul cu cele mai multe proiecte de grădinițe și creșe aflate în diferite faze de implementare. În ședința de consiliu din această săptămână vom prezenta consilierilor, spre aprobare, cel de-al patrulea proiect de construire a unei grădinițe în acest cartier.
Este un proiect, asemenea celorlalte investiții în infrastructura de învățământ, care nu doar creează o facilitate educațională, ci ne propunem să devină un reper atât din punctul de vedere al serviciilor oferite, cât și din punct de vedere arhitectural. Va fi o unitate de învățământ în care cei mici vor putea învăța, dar se vor putea și bucura de joacă și de relaxare. Continuăm să construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională pe care o administrație o poate pune la dispoziție”, a declarat primarul Allen Coliban.
Detalii tehnice
Clădirea propusă va avea 12 săli de clasă, dimensionate pentru 20 de copii împărțiți pe grupe de vârstă (mică, mijlocie și mare). În fiecare sală de grupă, pe lângă mesele și scaunele celor 20 de copii și catedra educatoarei, vor fi dispuse paturi de dormit retractabile/ rabatabile, amplasate lângă perete.
Grădinița va dispune de o bucătărie proprie și o sală de mese de 80 locuri/tură, cabinet medical cu sală de tratament, izolator, cabinet consiliere.
La exterior se va amenaja o zonă de recreație și jocuri, cu echipamente de joacă precum ansamblu cu tobogan, leagăne, panou de cățărare, turn cu căsuță, cutii cu nisip, traseu muzical. Un spațiu de joacă este propus și la nivelul etajului, într-un spațiu protejat și acoperit, cu acces direct către locul de joacă exterior, printr-o rampă înierbată, care poate fi transformată, pe timpul iernii, în derdeluș.
De asemenea, se propun 3 terenuri pentru joacă şi sport separate pentru copiii de grupă mică, mijlocie și mare, o zonă verde cu flori şi legume, livadă şi peluze înierbate și o mică piațetă publică.
Valoarea totală a proiectului, conform devizului general, este de 34.108.910,01 lei inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construire – montaj este de 19.526.881,04 lei inclusiv TVA.
Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni, la care se adaugă alte 6 luni pentru proiectare.
Terenul utilizat pentru construcție a fost donat municipalității de Coresi Tractorul.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.