Expres

O nouă biserică a fost sfințită în județ

O nouă biserică a fost sfințită în județ

La Praznicul „Intrării în templu a Maicii Domnului”, credincioșii Parohiei Codlea II, din Protopopiatul Bran-Zărnești, au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a târnosit biserica închinată „Tuturor Sfinţilor” și „Intrării în templu a Maicii Domnului” și a sfințit pictura realizată aici, relatează Mitropolia Ardealului.
Credincioşii din Codlea, strânși în număr mare, l-au întâmpinat pe ierarh înveşmântaţi în costume populare. Sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu s-au aflat protopopul de Bran-Zărnești, pr. dr. Ion Manea, preotul paroh, Neculai Lucian Tîlvăr, împreună cu diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare din zonă. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul bisericii, dirijat de către Sarah Tîlvăr, soția părintelui paroh.
Noua biserică a Parohiei Codlea a fost construită pe terenul fostei fabrici de cherestea din municipiul Codlea între anii 1993 și 1996, cu osteneala credincioșilor parohiei Codlea II, dar și a altor binefăcători din împrejurimi.
Odată cu venirea actualului preot paroh, Neculai Lucian Tîlvăr, au fost inițiate noi lucrări de înfrumusețare a lăcașului de cult. În ultimii patru ani, biserica a fost izolată și zugrăvită la exterior, iar la interior a fost pictată în tehnica tempera grasă de către pictorii Ioan Moldoveanu, Daniela Moldoveanu și Angela Theodorescu. De asemenea, a fost înlocuit blatul de lemn al Sfintei Mese cu unul din marmură și s-a achiziționat mobilier pentru Sfântul Altar, din stejar sculptat. Au fost înlocuite candelabrele, iar scările de la intrarea în biserică au fost placate cu granit.

Crucea Șaguniană acordată primarului

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul părinte Laurențiu a acordat Ordinul ctitoricesc „Mitropolit Ioan Mețianu” pentru clerici preotului Neculai Lucian Tîlvăr, pentru jertfelnica activitate de ctitorire a bisericii. Primarului municipiului Codlea, Paul-Mihai Cîmpeanu, i-a fost acordată distincția „Crucea Șaguniană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului. Sarah Tîlvăr, dirijoarea corului, și Ștefan Octavian Bordeanu, cântărețul parohiei, au primit distincția „Dimitrie Cunțan” pentru cântăreții bisericești, ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult primind, la rândul lor, acte de cinstire.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button