Expres

O femeie doarme 22 de ore pe zi și medicii nu i-au găsit leacul

O femeie doarme 22 de ore pe zi și medicii nu i-au găsit leacul

O femeie din Castleford, Yorkshire (Marea Britanie), care doarme chiar și 22 de ore pe zi cere disperată ajutor, pentru că medicii nu au reușit să găsească un tratament pentru boala de care suferă. Din acest motiv, Joanna Cox, de 38 de ani, este supranumită „Frumoasa Adormită”.
Aceasta a fost diagnosticată cu hipersomnie idiopatică în 2021, după mai mulți ani în care s-a luptat cu somnolența, încercând să stea trează în timpul zilei, arată publicația The Sun.

Afecțiunea rară de care suferă se manifestă prin somnolență diurnă extremă – ceea ce duce adesea la dificultăți de trezire și la senzația de “neliniște” și “ceață mentală” în puținele momente în care este trează.
Femeia mărturisește că „nu se simte niciodată odihnită” și adesea doarme între 18 și 22 de ore în fiecare zi, iar odată a dormit chiar și patru zile la rând.

Înainte de a primi diagnosticul, Joanna a adormit în locuri neobișnuite, inclusiv într-un club în timpul unei ieșiri în oraș, și la volanul unei mașini. Ea a mai relatat că a dormit chiar și în timpul zborurilor și a ratat o vacanță în Spania cu fiicele sale Caitlin, 20 de ani, și Isabelle, 18 ani.

Suferă de halucinații când e trează

O femeie doarme 22 de ore pe zi și medicii nu i-au găsit leacul. Ori de câte ori se trezește, Joanna mănâncă shake-uri proteice și alimente semipreparate, deoarece sunt “rapid” de asimilat în caz că adoarme din nou. De asemenea, ea suferă de halucinații în timp ce se luptă să rămână trează, precum una repetitivă cu „sute de păianjeni care se târăsc” pe patul ei: „am vise îngrozitor de reale, în care văd păianjeni care se târăsc peste tot în patul meu și paralizie în somn în care nu mă pot mișca, iar cineva se află în camera mea, deasupra patului meu.”

Ea nu știe ce a cauzat această afecțiune, dar este disperată să găsească un medic care să o ajute să își gestioneze simptomele.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button