Expres

O femeie a fost ucisă de islamiștii Boko Haram în timp ce năștea

 

O femeie a fost ucisă de islamiștii din gruparea Boko Haram în timp ce aducea pe lume un copil, a informat, printr-un comunicat, organizația care militează pentru apărarea drepturilor omului. Un martor ar fi povestit cum femeia a fost împușcată în plin travaliu: „A murit în această poziție, jumătate din copil era ieșit”. Crima a avut loc în timpul raidului din Nigeria, în care militanții Boko Haram ar fi ucis peste 2.000 de oameni la începutul lunii.
Amnesty a publicat ieri și imagini din satelit de la Baga și Doron Baga, la distanță de 2,5 km, care arată amploarea distrugerilor. Luate la 5 zile distanță, înainte de atac și la patru zile după aceea, imaginile aeriene arată numeroase locuințe și magazine distruse. Peste 3.700 de imobile și structuri au fost avariate sau distruse, 620 la Baga și 3.100 la la Doron Baga.
Pe de altă parte, autoritățile nigeriene tind să minimalizeze bilanțul victimelor, afirmând în această săptămână că 150 de persoane au fost ucise și calificând drept „senzaționaliste” estimările care raportează în jur de 2.000 de morți.
Atacurile au avut loc cu puțin mai mult de o lună înainte de alegerile prezidențiale și legislative programate pe data de 14 februarie, în Nigeria. Campania de intensificare a violențelor pare să fie menită să perturbe desfășurarea scrutinului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button