Expres

Numarul somerilor din judet este in scadere

  • logomytex.png
 

De la inceputul anului judetul Brasov a ocupat pe rand locurile intai si doi la rata somajului. In prezent, judetul nostru inregistreaza o rata de 9,4%, dar ramane pe podium, dupa judetele Galati si Mehedinti. Astfel la finele primelor cinci luni ale acestui an, rata somajului la nivelul judetului Brasov este de 8,88 %. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, ea a crescut cu 0,08%, insa se afla in scadere cu 0,5% fata de luna anterioara a anului curent. Tot la finalul celor cinci luni, in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov se aflau 22.906 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Dintre acestia, mai mult de jumatate beneficiaza de indemnizatii de somaj sau plati compensatorii, venit de completare, iar restul sunt neindemnizate. Circa 75% dintre someri provin din mediul urban, 10.219 numai din municipiul Brasov.
Cea mai mare parte a persoanelor indemnizate,62,1%, sunt fara studii medii, urmata de categoria celor cu studii medii, 30,6% iar cele cu studii superioare reprezinta 7,3 %. 802 persoane nu au nici o calificare. Aproape jumatate din numarul somerilor au varsta cuprinsa intre 40 si 49 de ani.
Dintre cele 9.609 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, inregistrate la AJOFM Brasov, mai mult de jumatate au iesit din evidenta institutiei, adica au fost reincadrate. Ele au beneficiat de o serie de facilitati, printre care: mediere, cursuri de formare profesionala, subventionarea locului de munca pentru diferite categorii de persoane, informare si consiliere profesionala.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button