Expres

„Nu confiscați momentul 15 Noiembrie 1987!”

„Nu confiscați momentul 15 Noiembrie 1987!”
Conducerea Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov ia atitudine față de încercările de confiscare a memoriei momentului istoric de acum 35 de ani, prin manifestări paralele. Mai ales că unele provin de la asociații sau persoane care mai mult întinează simbolurile Revoltei anticomuniste din 15 Noiembrie.
„Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov a constatat, cu îngrijorare, că există o mișcare de preluare a memoriei revoltei anticomuniste a muncitorilor brașoveni de către mai multe organizații, unele cu caracter nedemocratic. În ultimele zile au fost difuzate în mass media și în mediul online comunicate ale unor asociații privind organizarea unui marș cu torțe pe traseul pe care, acum 35 de ani, noi, muncitorii de la Uzina de Autocamioane și brașovenii care ni s-au alăturat l-am parcurs, până la Județeana de Partid (actuala Prefectură)”, se arată în comunicatul semnat de Marius Boeriu (foto 2), președintele Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov.

Încercări de manipulare

„Nu confiscați momentul 15 Noiembrie 1987!”

„Novembriștii” atrag atenția că există și pagini de Facebook care folosesc însemne ale asociației și ale momentului istoric, fără drept și într-un mod manipulator. Printre inițiatorii unor manifestări paralele se află și persoane care, printr-o tristă ironie, îl admiră pe Putin.

„Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov condamnă public folosirea unui simbol istoric al României, Revolta Anticomunistă de la Brașov, în scopuri de promovare a unor valori și a unor mesaje de care ne delimităm cu fermitate. De asemenea, somăm public organizațiile în cauză să nu mai folosească, în nici un scop, numele și însemnele Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov, inducând astfel confuzie în rândul opiniei publice.
Menționăm că, în mediul online, există o pagină de facebook, neasumată de nimeni, ce poartă numele 15 Noiembrie 1987, pagină cu care asociația noastră nu are nicio legătură și în cadrul căreia se regăsesc informații cu caracter manipulator
”.

Marius Boeriu, președintele Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov

Pagina reală de Facebook a asociației este aceasta.

Foto 1: imagine din expoziția organizată de Muzeul Județean de Istorie în noiembrie 2017


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] de ani celebrați în patru zile. Prezent la conferință, Marius Boeriu, președintele Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov, a vorbit despre importanța acestui moment pentru istoria luptei anticomuniste din […]

Back to top button