Expres

Nu am scăpat încă de viroze și pneumonie

Nu am scăpat încă de viroze și pneumonie. Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 8-14 aprilie, 1.674 de braşoveni au fost diagnosticați cu o boală respiratorie de sezon rece, aproape tot atâția cât în intervalul anterior. Și numărul celor spitalizați este similar, 101.

Ca de obicei, pentru că acoperă un spectru larg de afecțiuni, infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) au fost cele mai multe – 1.329. Totuși, dintre acestea, 7 persoane, la jumătate față de săptămâna anterioară, au fost internate. Dintre cei care au avut o formă de IACRS, 842 (în creștere) sunt copii, 141 fiind cu vârste sub un an.

A scăzut ușor numărul cazurilor de pneumonie, fiind înregistrate 312 față de 334 în intervalul precedent, dar numărul spitalizărilor pentru afecțiunea pulmonară rămâne ridicat – 90 de pacienți, cu unul în plus.

175 dintre bolnavii de pneumonie sunt copii (53 chiar bebeluși), 55 dintre pacienții cu vârste până în 15 ani având nevoie de internare. Și numărul cazurilor de gripă clinică este similar, 33 față de 32, jumătate dintre bolnavi având vârste sub 15 ani, cu patru spitalizări. Au fost recoltate 13 probe, două fiind confirmate pentru gripa sezonieră.

Tot în a doua săptămână din aprilie au fost înregistrați șase brașoveni cu COVID-19.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare