Expres

MYTEX TV. Problemele din proiectele imobiliare, la SPINUL CAMELIEI, dezvăluite de șeful Protecției Consumatorului, SORIN SUSANU

 

Brașov este pe locul al doilea, după București, în topul celor mai vizitate zone din România.

Plini de admirație pentru ceea ce văd în Brașov, mulți dintre cei care ne vizitează se îndrăgostesc de meleagurile noastre, iar unii chiar se stabilesc aici, achiziționându-și locuințe sau case. Pentru că au și de unde. S-a construit foarte mult în ultimii ani, mai la marginea orașului, extinzându-se cartierele mărginașe de odinioară, mai în centru, chiar și pe zone mai înalte, la limita ariilor protejate.

Invitat la emisiunea Spinul Cameliei, Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului – Regiunea Centru Brașov, a vorbit, din punctul său de vedere, despre modul în care s-a construit în oraș, mai mult sau mai puțin organizat.

Atenție!

„Se încheie contracte pentru locuințe în imobile care nu au nici măcar autorizație de construcție. Multe nu pot fi autorizatre din motive legale sau pentru că autorizația este diferită de proiectul inițial”.

„Vigilență la diferite clauze abuzive introduse în contract, precum obligativitatea de a încheia constracte de utilități doar cu anumite firme”

„Se poate negocia fiecare punct al contractului de vânzare-cumpărare”

„Banii sunt la consumator, deci el este stăpânul. Dezvoltatorul imobiliar trăiește de pe urma acestuia”

„Sunt diferite probleme cu contorizarea, care ar trebui făcută individual, inclusiv la blocuri”.

Sfat pentru viitorii proprietari de apartamente în Brașov!

„Precauție! Nu plătiți nici un ban până nu sunteți în cunoștința a tuturor elementelor referitoare la construcția respectivă și până nu există documente din care să reiasă legalitatea construcției și toată procedura până la finalizare. Cel mai bine ar fi ca plata finală să fie făcută atunci când există locuința și când sunt toate documentele în regulă”.

 

Există niște interese aici…

„Mai nou, nu se poate obține autorizația de construcție dacă nu ai autorizația finală pentru utilități. Este un cerc vicios. Autorizația finală o primești doar dacă ai autorizația de construcție”

„În unele situații nu se respectă autorizația de construcție, se construiesc mai multe etaje decât cele specificate în autorizație, după care se fac demersuri pentru autorizare, lucru care duce la o concurență neloială față de ceilalți”.

Nemulțumirea dezvoltatorilor imobiliari – drumurile neasfaltate…

„Este o falsă problemă că Primăria nu poate face asfaltare în zonele rezidențiale pe motiv că terenul este privat. Este un tertip. În majoritatea cazurilor există un plan bine stabilit de Primărie prin care sunt creionate drumurile, pe care oricum nu se poate construi pentru că nu se vor obține autorizații în acest sens”.

Cine are interesul ca lucrurile să rămână încurcate?

Ne dezvăluie Sorin Susanu în emisiunea Spinul Cameliei, pe care o puteți urmări aici, la Mytex TV

https://www.facebook.com/StiriOnlineBrasov/videos/1948622805157850/

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button