Municipalitatea va sprijini HOSPICE în dezvoltarea serviciilor paliative
Primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au vizitat Centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov și și-au manifestat intenția de a ajuta fundația în a dezvolta serviciile de îngrijire paliativă din Brașov, dar și în susținerea unor evenimente care vor avea loc în perioada următoare, mai ales că se împlinesc 30 de ani de la înființarea acesteia.
„Anul acesta, Hospice Casa Speranței împlinește 30 de ani de existență în România. 30 de ani de servicii de calitate, de servicii de îngrijiri paliative, 30 de ani în care Hospice este un nume și un brand cunoscut de foarte mulți brașoveni, dar foarte puțini, de fapt, cunosc cu adevărat impactul pe care activitatea acestor oameni frumoși o are asupra comunității și asupra vieților celorlalți. «Prețuim fiecare clipă de viață» este unul dintre sloganurile pe care HOSPICE le promovează și este foarte important, din acest dialog, să prindem pașii următori pentru strategia pentru servicii sociale și pentru servicii medicale în municipiul Brașov. Ne mândrim că avem HOSPICE activ de 30 de ani în municipiul Brașov și viitorul Brașovului, viitorul serviciilor medicale, serviciilor sociale, trebuie să includă și sfera aceasta a îngrijirilor paliative care are nevoie inclusiv de modificări și de optimizări la nivelul cadrului legislativ. Despre asta a fost vorba în discuțiile pe care le-am avut astăzi (ieri, n.n.), despre planuri și proiecte comune, inclusiv proiectele care vor marca cei 30 de ani de Hospice în Brașov și în România. Printre ele un cros și un festival despre care veți auzi mai multe în perioada următoare. La mulți ani Hospice!“, a declarat primarul Allen Coliban la finalul vizitei care a durat aproape trei ore.
Sprijinul din partea municipalității ar putea acoperi de la extinderea unității cu paturi până la finanțarea proiectelor sociale, iar cele două evenimente pentru care organizația a solicitat sprijinul municipalității sunt Festivalul “Fire de Speranță”, pe care HOSPICE dorește să îl organizeze la mijlocul lunii aprilie, și Crosul “Aleargă TU pentru EI”, aflat la a 14-a ediție, crosul de caritate prin care care membrii comunității brașovene pot alerga pentru propriul “erou” care se luptă cu durerea sau în memoria cuiva drag pe care îl poartă în suflet.
„Cum putem să ajutăm? Întrebarea a venit de această dată de la primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu, care ne-au vizitat astăzi la HOSPICE. Ne-am bucurat de disponibilitatea pe care au arătat-o în a dezvolta serviciile de îngrijire paliativă pentru a răspunde în mai mare măsură nevoilor pacienților brașoveni“, este mesajul pe care reprezentanții HOSPICE Casa Speranței l-au dat la finalul întâlnirii cu edilii Brașovului.
HOSPICE Casa Speranței este o organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România, și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. În 2002, la 10 ani de la înființarea organizației, a fost inaugurat la Brașov primul centru HOSPICE din țară, care a reunit toate tipurile de servicii de îngrijire paliativă în acelaşi loc. Centrul include secţii distincte de adulţi şi copii, cu unităţi pentru internare, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică şi unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu. Tot aici funcţionează echipele dedicate acordării de îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor.
HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 30 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru aproape 40.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
În prezent organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.