Montajul camerelor de supraveghere, o etapă peste care nu vrei să „sari“ înainte să te muți în noua casă!
O veche vorbă românească spune: „schimbi locul, schimbi norocul!“. Într-adevăr, mutarea în casă nouă marchează un moment important în viața fiecărei persoane și îi oferă speranța că, din acel moment, lucrurile vor evolua așa cum își dorește în mai mare măsură decât o făcuseră anterior.
Nu trebuie uitat însă că „omul sfințește locul“ sau că „norocul ți-l faci cu mâna ta“. Prin urmare, este nevoie să ai în vedere toate detaliile pentru a-ți asigura confortul și siguranța deplină, în noua locuință. Una dintre etapele esențiale, peste care cu siguranță nu vrei să sari, constă în serviciile de montaj camere supraveghere. Doar în acest fel vei ști că proprietatea și bunurile tale au parte de o protecție desăvârșită.
Elemente esențiale pentru montajul camere de supraveghere
Siguranța ta trebuie încredințată unor profesioniști în domeniu, care vor ține cont de fiecare element. Înainte de a lua decizia referitoare la numărul și tipul echipamentelor ce urmează să fie montate și instalate, specialiștii de la o firmă de montaj camere de supraveghere studiază cu atenție toate caracteristicile spațiului și ale căilor de acces.
Ei încep prin a identifica cele mai importante obiective și cele mai vulnerabile spații. Este vorba despre zonele care trebuie să se afle exact în vizorul camerelor.
Ulterior, este gândit modul în care trebuie supravegheată întreaga suprafață, un obiectiv important fiind evitarea așa-numitelor „unghiuri moarte“, adică a unor zone care nu sunt supravegheate în mod corespunzător. Exact de astfel de puncte slabe pot să profite infractorii, deci este esențial ca locuința ta să nu prezinte asemenea vulnerabilități.
Specificațiile tehnice pe care trebuie să le aibă dispozitivele de captare a imaginilor sunt stabilite în funcție de mai multe detalii. De exemplu, contează dacă este vorba despre spații interioare, exterioare sau despre ambele categorii. Alegerile sunt determinate și de raza de acțiune necesară, care poate varia de la câțiva metri la zeci de metri. În plus, contează dacă se dorește supravegherea atât pe durata zilei, cât și a nopții, deci în condiții de luminozitate redusă.
Bineînțeles, nu se realizează un montaj camere de supraveghere fără o consultare prealabilă amănunțită cu clientul, ținând cont de preferințele acestuia și de bugetul în care dorește să se încadreze.
Prevederi legale referitoare la montajul camerelor de supraveghere
Legislația în domeniu este bine întocmită și prevede cu claritate condițiile în care pot fi montate dispozitivele de captare a imaginilor.
Astfel, articolul 4 al Deciziei nr. 52 din 31 mai 2012 indică scopurile în care poate fi realizată supravegherea video. Este vorba despre prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor, precum și despre realizarea unor interese legitime, cu condiția de a nu prejudicia drepturile și libertățile fundamentale sau interesele persoanelor vizate.
Legea prevede că mijloacele de supraveghere video trebuie montate doar în locuri vizibile, ascunderea lor fiind interzisă în afara unor situații clar definite. În plus, se specifică faptul că amplasarea echipamentelor trebuie astfel realizată încât să nu fie surprinse imagini de pe alte proprietăți decât cea direct vizată.
Odată ce specialiștii în montaj camere supraveghere și-au îndeplinit misiunea, poți să te muți cu deplină încredere în noua ta locuință!
P
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.