Moarte subită la doar 23 de ani
Moarte subită la doar 23 de ani. O studentă la medicină de doar 23 de ani, a murit subit, zilele trecute, în timp ce se pregătea să iasă în oraș. Apropiații tinerei spun că Bianca nu avea probleme de sănătate, fapt pentru care moartea ei i-a șocat pe toți cei care o cunoșteau.
Apropiații au sunat imediat la numărul unic de urgență 112, însă, din păcate, echipa de medici care a ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, scrie bzi.ro.
Tânăra era studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.
Moarte subită la doar 23 de ani. Primarul localității de unde provenea Bianca susține că pe certificatul de deces scrie „neconcludent” la cauza morții.
Acest sindrom poate fi prevenit
Medicul Tudor Ciuhodaru a spus cu ceva timp în urmă în cadrul unui interviu că acest sindrom poate fi prevenit, dar este o problemă de sănătate publică pentru care țara noastră nu face mari pași.
„Să știți că aici este într-adevăr o problemă de sănătate publică, mai ales că moartea subită poate fi prevenită. Și ne uităm la un lucru extrem de important. Din păcate, în România prevenția este la pământ și nu există programe naționale de diagnostic precoce orientate spre analize.
Vă reamintesc că în Norvegia, după un program care a fost derulat timp de 15 ani și în care s-au direcționat pacienții către analize, către evaluări, incidența bolilor cardiovasculare a scăzut cu aproape 80%.
Din păcate, nici măcar vârsta nu este un factor protectiv. Am avut pacienți la Spitalul Clinic de Urgență Nicolae Oblu cu accident vascular cerebral sau cu infarct miocardic acut chiar și la 30-40 de ani.
În aceste condiții, sunt două soluții pe care le-am propus de fiecare dată: educație pentru sănătate, predată de la școală, pentru că de o parte, trebuie să știi să adopți un stil de viață sănătos, iar pe de altă parte, noțiunile de prim-ajutor să fie incluse în această educație pentru sănătate și, eventual, predate ca lumea și la școlile de șoferi. Dacă știi să intervii la timp, o viață poate să fie salvată”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Câte doze avea la activ? Două, trei?
Pe ăstea nu le mai bagă nimeni în seamă, din ce se vede.
Viligheiul deviant pe când? Sperăm să primească și el cât mai repede S.M.S.-ul.