Expres

Mix de fructe exotice posibil contaminate cu Salmonella şi biscuiţi cu sulfiţi, retraşi de la comercializare

 

Magazinele Mega Image au retras de la vânzare un lot din produsul Euro Company Mix Exotic, 100 de grame, după ce furnizorul a solicitat acest lucru, deoarece există o suspiciune de contaminare cu bacteria Salmonella. Lotul incriminat este 8302, termen de valabilitate 13 octombrie 2019. Euro Company menţionează faptul că au fost realizate controale pe toate eşantioanele de materii prime, precum şi a liniilor de producție si toate au ieşit conforme, nu s-a confirmat practic prezenţa acestei bacterii, însă se efectuează toate investigațiile necesare în continuare.
„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să NU consume produsele cu lotul sus menţionat şi roagă cu amabilitate să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal”, au precizat reprezentanţii lanţului de magazine.
Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

De asemenea, Kaufland a anunţat că, în urma analizelor de laborator efectuate pentru parametru „sulfiţi” la lotul de „Biscuiţi Populari”, fabricat în data de 10.12.2018, cu termen de valabilitate un an (lot care
expiră în 10.12.2019) s-a constatat depăşirea acestui parametru. „Consumul zilnic a unei cantităţi mai mari de 140 de grame din produsul incriminat poate provoca reacţii alergice la copii”, se menţionează pe site-ul Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Persoanele care au achiziţionat biscuiţi din lotul menţionat sunt rugate să nu-i consume şi să-i ducă înapoi la magazinele Kaufland de unde i-au cumpărat.
Contravaloarea produselor va fi returnată.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button