Expres

Mitropolitul Ardealului vine la hram, în Brașov

Mitropolitul Ardealului vine la hram, în Brașov

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, se va afla astăzi din nou la Brașov, unde va oficia Sfânta Liturghie la hramul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din cartierul Valea Cetății (Răcădău).

Biserica este prima ridicată după 1989 la Brașov, prin strădania de peste 25 de ani a primului preot paroh, părintele Corneliu Gârbacea, acum pensionar. La 15 aprilie 1990, pe terenul pe care urma să se construiască biserica, părintele Gârbacea a săvârşit prima slujbă în aer liber – Slujba Învierii. Până la sfârşitul lunii august 1990, slujbele s-au săvârşit în aer liber. Între timp, s-a amenajat o capelă în care s-a slujit până la 20 mai 1996.

Slujba punerii pietrei de temelie a bisericii s-a săvârşit la data de 10 iunie 1990 de către Preasfinţitul Părinte Serafim Făgărăşanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar în 23 iulie 1990 au început lucrările de construcţie.

În perioada 1990-1996, s-a construit biserica din cărămidă, în formă de cruce latină, cu o turlă centrală pe naos şi două turle-clopotniţă pe pronaos, având lungimea de 37 m, lăţimea de 22m şi înălţimea de 47m.

Sfinţirea bisericii s-a săvârşit la 11 iulie 2010 de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button