Expres

Mitropolitul Ardealului liturghisește din nou la Brașov

Mitropolitul Ardealului liturghisește din nou la Brașov.

Înaltpreasfințitul Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, se va afla din nou în mijlocul credincioșilor din municipiul Brașov.
De data aceasta, ierarhul a ales să liturghisească în Biserica „Sf. M. Mc Mina” (foto 2). Este lăcașul de cult din curtea Spitalului Tractorul, care și-a sărbătorit vineri hramul. Aici au fost încheiate recent și lucrări de înfrumusețare a bisericii, pe care ierarhul le va sfinți.

Mitropolitul Ardealului liturghisește din nou la Brașov.
Parohia Ortodoxă „Sfântul Vasile Spitale IV” Braşov s-a înfiinţat în toamna anului 1995, conform site-ului Protopiatului Brașov.
În 1996 s-a încheiat un contract de concesiune între Primăria Municipiului Braşov şi Parohia Ortodoxă misionară „Sfântul Vasile Spitale IV”.

Lucrările de construcţie a bisericii s-au desfăşurat în perioada 1995– 1998. Biserica e construită din cărămidă şi beton, în stil bizantin, cu trei turnuri. Icoanele de la catapeteasmă, stranele, mobilierul din altar şi din biserică, placarea pardoselii cu gresie, au fost susţinute cu sprijinul financiar al credincioşilor şi al multor firme din Braşov.

Picturile interioare în frescă şi icoanele pe lemn de la catapeteasmă au fost realizate de către pictorul bisericesc Nicolae Gavrilean din Gura Humorului, în perioada 1997-1998.

Sfinţirea bisericii s-a săvârşit în 26 iulie 1998 de către Preasfinţitul Părinte Visarion Răşinăreanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La sfinţire, biserica a primit hramurile „Sf. Vasile cel Mare” şi „Sf. Mare Mucenic Mina”.

De la data înfiinţării parohiei până la sfârşitul lunii mai a anului 2011, preot slujitor a fost Albu Alin. De la data de 1 iunie 2011 până în prezent, sfintele slujbe se săvârşesc de către preotul Mircea – Lucian Leb. Parohia spitale IV are biserică comună cu parohia Tractorul V. Din anul 2016 până în prezent slujitor al sfântului lăcaș este preotul Lie Nicolae, paroh al parohiei Tractorul V.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button