Expres

„Mișcare” la ștrandul din cartierul brașovean Noua

Este „mișcare” la ștrandul închis din cartierul brașovean Noua, spre surprinderea locuitorilor din zonă, care s-au resemnat cu faptul că terenul a fost lăsat neîngrijit. Iată ce a explicat pe Facebook Ramona Ioana Turturică, administrator al grupului Noua Brasov:

„Buna ziua.
Astazi am intrat in curtea strandului dupa aproximativ 10 ani si mare mi-a fost surpriza sa vad ca a inceput igienizarea zonei. M-a intampinat seful de lucrare Dl. Patrascu Danut care mi-a expus situatia din teren. Astfel ca patronii care au avut strandul au vandut afacerea unui nou patron. Initial se va defrisa si igieniza zona de parcare cu intentia crearii de parcari taxabile. Se va face si un studiu de forare si daca zona permite, probabil parcarea va fi si subterana.

Va fi un sistem de parcare cu plata sub pretul P&P care va deservi si locuitorii cartierului in afara sezonului sau programului de functionare a strandului. Da strand, pentru ca noul patron doreste sa pastreze destinatia locatiei. Nu, nu cred ca vom avea strand anul acesta deoarece trebuie igienizata zona, facuta o evaluare si abia ulterior investitia. Activitatea nu are nici o legatura cu alegerile sau politica. Sa ne bucuram deci ca se misca lucrurile in teren.
Va urez soare”.

Dosar la Tribunalul Brașov

Municipiul Brașov, a inițiat în 2018 o acțiune având ca obiect rezilierea Contractului de asociere în participaţiune nr. 3/19.01.2007 pentru obiectivul Acqua Park Ștrand Noua și obligarea Ces Construct S.R.L să lase in proprietate și posesie terenul pe care sunt edificate bazinele și instalațiile aferente acestui obiectiv. Dosarul se află la Tribunalul Brașov.


În decembrie 2023, instanța a admis – cu drept de apel – cererea formulată şi ulterior precizată de reclamantul pârât reconvenţional MUNICIPIUL BRAŞOV prin Primar în contradictoriu cu pârâta-reclamantă reconvenţională CES CONSTRUCT SRL-în insolvenţă, prin lichidator judiciar TOMIS IPURL” și a dispus „rezilierea Contractului de asociere în participaţiune nr. 3 din data de 19.01.2007, modificat prin Actul adiţional nr. 1 din data de 16.10.2007″.

Decizia din decembrie 2023:

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârâta reclamantă reconvenţională CES CONSTRUCT SRL-în insolvenţă, prin lichidator judiciar TOMIS IPURL. Admite cererea formulată şi ulterior precizată de reclamantul pârât reconvenţional MUNICIPIUL BRAŞOV prin Primar în contradictoriu cu pârâta-reclamantă reconvenţională CES CONSTRUCT SRL-în insolvenţă, prin lichidator judiciar TOMIS IPURL. Dispune rezilierea Contractului de asociere în participaţiune nr. 3 din data de 19.01.2007, modificat prin Actul adiţional nr. 1 din data de 16.10.2007. Obligă pârâta CES CONSTRUCT SRL-în insolvenţă, prin lichidator judiciar TOMIS IPURL să achite reclamantului MUNICIPIUL BRAŞOV suma de 222.413,731 lei, reprezentând contravaloare cotă de 25% din exploatarea obiectivului „Ştrand Noua”, conform Contractului de asociere în participaţiune nr. 3 din data de 19.01.2007 modificat prin Act adiţional nr. 1 din data de 16.10.2007, cotă aferentă periadei 28.06.2015-28.06.2018, la care se adaugă dobânda legală aferentă, de la data scadenţei şi până la plata integrală. Obligă pârâta reclamantă reconvenţională CES CONSTRUCT SRL la lăsarea în deplină proprietate şi posesie reclamantului pârât reconvenţional MUNICIPIUL BRAŞOV a imobilelor teren reprezentând aport social adus de asociatul secund MUNICIPIUL BRAŞOV, conform Contractului de asociere în participaţiune nr. 3 din data de 19.01.2007 modificat prin Act adiţional nr. 1 din data de 16.10.2007. Respinge celelalte petite ale cererii de chemare în judecată. Respinge ca neîntemeiată cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă reconvenţională CES CONSTRUCT SRL-în insolvenţă, prin lichidator judiciar TOMIS IPURL în contradictoriu cu reclamantul-pârât reconvenţional MUNICIPIUL BRAŞOV. Încuviinţează onoraiul final cuvenit expertului specialitatea contabilitate BANYAY ARPAD CSABA la suma de 4.675 lei. Obligă reclamantul pârât reconvenţional Muncipiul Braşov la plata în contul expertului specialitatea contabilitate BANYAY ARPAD CSABA a sumei de 3.175 lei, cu titlu de diferenţă onorariu. Încuviinţează onorariu final cuvenit expertului specialitatea contabilitate -evaluare bunuri, ING. RUSU TEODOR LUCIAN la suma de 5.800 lei. Obligă pârâta reclamantă reconvenţională CES CONSTRUCT SRL la plata în favoarea expertului specialitatea contabilitate -evaluare ING. RUSU TEODOR LUCIAN a sumei de 3.800 lei, cu titlu de diferenţă onorariu. Obligă pârâta reclamantă reconvenţională CES CONSTRUCT SRL la plata în favoarea reclamantului MUNICIPIUL BRAŞOV a sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând contravaloare avans onorarium expertiză specialitatea contabilitate. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la pronunţare. Apelul se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată astăzi, 07.12.2023, în conformitate cu prevederile art. 396 alin. 1 din Cpc, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  574/2023  07.12.2023


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Florin Valentin
10 zile în urmă

Speram sa dati dracu faliment cu strandul vostru cu tot. Ne ati exasperat cu muzica voastra care se auzea in tot cartierul nesimtitilor !!!!! Nu ne mai ramane decat sa speram ca a mai ramas o farama de bun simt… Citeşte mai mult »

Back to top button