Expres

Minus 61 de grade Celsius în Rusia / La un pas de record

Minus 61 de grade Celsius în Rusia

Această temperatură a fost înregistrată luni, în localitatea Oymakon, situată în estul Siberiei. La Delyankir, în aceeași regiune, au fost 59,9 grade Celsius.

Potrivit celor de la Meteo&Radar, chiar și în Siberia, temperaturi sub minus 60 de grade Celsius se înregistrează rar.

La Oymakon, considerată cea mai rece localitate din lume, valoarea meteo atinsă luni este cea mai scăzută înregistrată în luna decembrie din ultimii 38 de ani. Și este aproape de recordul absolut, consemnat în ultimii 80 de ani, minus 62,8 grade Celsius.

Temperatura în Oymyakon coboară sub zero în cea mai mare parte a anului. Temperatura medie a localității scade la minus 50 de grade Celsius în timpul iernii. Acolo, oamenii mențin motoarele vehiculelor în funcțiune 24/7 și mănâncă produse grele din carne pentru a supraviețui frigului intens. 

Minus 61 de grade Celsius în Rusia


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

NU CREEEED. Pai „incalzirea globala”?
Greta trotineta stie de blasfemiile meteorologilor mujici? Cum sa fie cu „-” cand e cu ”incalzire globala”..

Willy
1 an în urmă

Se putea sa nu latre (iarasi) mascariciul putinist cu prenume de hazna, prenume care si lui ii pute? L-a mai vazut careva sa se semneze cu numele intreg? Mai mult decat atat, nici porecla barbughe nu ii mai place. Cui… Citeşte mai mult »

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Boschete, uite-te atent la poza. Aia caini, nu tu!

Raoke
1 an în urmă

Deci boschetele aurolac, consumator fruntas de, si aici il citez: #MonaDragosteaMea, viligheiul deviant, nu a crapat inca! Pardon, nu a primit SMS-ul de la Uciga-l Crucea. Ar cam fi timpul. Si sa-l ia ”eroii”, sa-l bage intr-un sac negru si… Citeşte mai mult »

Back to top button