Expres

Minus 23 de grade Celsius la Brașov

Minus 23 de grade Celsius la Brașov.

Această temperatură se înregistra astăzi, la ora 7.00, la stația meteo de la Ghimbav, potrivit ANM. Cele mai mici temperaturi s-au consemnat la Întorsura Buzăului, -28 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc, Joseni, Toplița au fost minus 25 de grade.

Așa cum au relatat cei de la Meteo&Radar, principalul val de frig din această iarnă va atinge apogeul astăzi și vineri, 9 și 10 februarie, când temperaturile vor scădea sub pragul de ger pe arii extinse.

Minus 23 de grade Celsius la Brașov. Potrivit sursei citate, cel mai rece în țară este în zonele depresionare înconjurate de munți, din județele Brașov, Harghita, Covasna, Suceava și Neamț. Acolo, temperaturile pot înregistra valori până la -26 și chiar -28 de grade Celsius.

Joi și vineri, centrul anticiclonului extins deasupra Europei va fi situat în apropierea României. În aceste condiții, presiunea atmosferică va depăși în unele zone 1040 de milibari, favorizând mișcările descendente ale aerului. De aceea, în mai multe zone din țară, norii se destrămă, iar cerul va deveni predominant senin, au explicat meteorologii.

Vremea se va răci puternic și în seara de joi. Pe alocuri ar putea fi chiar mai frig decât în ​​noaptea anterioară. Vântul se va intensifica treptat în timpul nopții, conform prognozei meteo. De vineri, vremea va începe să se încălzească.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] Minus 23 de grade Celsius la Brașov […]

7 luni în urmă

[…] meteo de la Ghimbav. La Întorsura Buzăului erau minus 29 de grade Celsius, conform ANM. Vezi AICI cum a fost ieri […]

Back to top button