Expres

Militarul din Predeal transferat în Germania a murit

 

Plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber a decedat sâmbătă, 14 martie, în Germania, după ce a fost transportat din Baza Aeriană Kandahar la Centrul Medical Regional din Landstuhl. Militarul avea 51 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 1989 și participa la a treia misiune în Afganistan.

Militarul se afla în misiune cu Batalionul 21 Protecția Forței „Viperele Negre” (Batalionul 21 Vânători de Munte „Leonard Mociulschi” din Predeal) și suferise o ruptură de anevrism cerebral miercuri, în data de 11 martie. După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supraviețuit.

Camarazii din Brigada 2 VM Sarmizegetusa din Brașov au scris pe pagina de Facebook:

„Am pierdut un camarad … pe Florin

E liniște în Brigada 2 Vânători de Munte «Sarmizegetusa» … De astăzi plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu mai este printre noi.

Un caracter rar … Florin a fost militarul profesionist care își ajuta colegii cu zâmbetul pe buze, punea pasiune în tot ceea ce făcea, era calm și oricând avea o vorbă bună la el.

Misiune ușoară în Armata Îngerilor, Florin!”.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

Citiți și:

Militar din Predeal, ruptură de anevrism cerebral în Afganistan


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button