Expres

Militari români și străini, exercițiu complex în județul Brașov / Jandarmeria și ISU, implicate

Militari români și străini, exercițiu complex în județul Brașov.

În județul Brașov a început, de luni, cel mai amplu exerciţiu militar din acest an, pentru vânătorii de munte, LIVEX SARMIS 23/OLT 23. Exercițiul, care se va încheia în 6 octombrie, reunește 1.700 de militari români, alături de forțe aliate din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța și parteneri din Republica Moldova, cu peste 200 de mijloace tehnice.
Potrivit autorităților, exercițiul reprezintă cel mai complex eveniment de instruire al anului pentru cele două mari unități de vânători de munte din Armata României – Brigada 2 VM Sarmizegetusa, al cărei comandament se află la Brașov, și Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” – și se desfășoară în zona delimitată de cabana militară Brădet, poligonul temporar Grohotiș, localitatea Trăisteni și Valea Doftanei.
Militarii vor desfășura activități de instruire în comun, în scopul verificării și validării procedurilor operaționale specifice în teren muntos împădurit, în context multinațional și interinstituțional. Alături de vânătorii de munte participă și în acest an structuri specializate în recunoaștere și supraveghere, medicină operațională și comunicații, precum și militari și aeronave din cadrul Forțelor Aeriene Române.
Elementul de noutate al exercițiului din acest an îl reprezintă caracterul interinstituțional, prin participarea structurilor aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean, Grupării Mobile de Jandarmi și Inspectoratului pentru Situații de Urgență din municipiul Brașov.
„În acest fel, vânătorii de munte se vor instrui în condiții apropiate de realitatea și complexitatea mediului operațional curent, pentru a demonstra interoperabilitatea și coeziunea atât cu aliații și partenerii României cât și cu celelalte elemente ale Sistemului Național de Siguranță și Ordine Publică”, se arată pe pagina de Facebook a Brigăzii 2 VM Sarmizegetusa.
Ceremonia de deschidere a exercițiului, la care au participat reprezentanți ai forțelor implicate, a avut loc în arealul montan adiacent văilor Tărlung și Doftanei, din proximitatea municipiului Brașov, în prezența comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, col. Traian Maghercă, conducător al exercițiului, și a comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, colonel Nicolae Gabriel Oros.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button