Expres

Mii de brașoveni au sărbătorit în stradă Ziua Națională (video)

Mii de brașoveni au sărbătorit în stradă Ziua Națională

Sărbătorirea a 105 ani de la Marea Unire – dată istorică devenită Ziua Națională a României s-a făcut mai întâi, în Piața Unirii din Șchei (detalii aici).
A urmat ceremonia militară şi religioasă organizată de Garnizoana Braşov şi Instituţia Prefectului, pe Bulevardul Eroilor – Piaţa Tricolorului. La eveniment au participat oficialitățile, printre care prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Șerban, primarul Braşovului, Allen Coliban, viceprimarii Flavia Boghiu și Sebastian Rusu, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni.
Apoi, pe Bulevardul Eroilor au defilat, prezentând onorul celor prezenți, 350 de militari și circa 60 de vehicule speciale, aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și un pluton de militari francezi aparținând Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO din România, de la Baza militară Cincu
În ciuda condițiilor atmosferice dificile, au fost executate două salturi cu parașuta, iar aeronave aparținând Aeroclubului teritorial „Iosif Șilimon” Brașov au survolat zona de desfășurare a ceremoniei.

„Este o zi importantă, 105 ani de la Marea Unire, și sunt onorat să pot să transmit un mesaj de la Brașov tuturor românilor, «La mulți ani!» de aici, din inima țării, Brașovul fiind încărcat de simboluri ale României și ale românismului. Aici s-a scris imnul național, aici avem păstrată prima scrisoare în limba română, aici avem Prima Școală Românească, aici trăim încă spiritul pașoptist și spiritul pașoptist și-a găsit înflorirea în Brașov. Toate aceste lucruri fac din Brașov să fie inima României nu doar geografic, ci și din punct de vedere istoric și un oraș în care putem transmite un exemplu și un simbol al felului în care noi știm să ne înțelegem, să trăim în pace și în armonie. Brașovul este un oraș multicultural și suntem cu toții mândri să transmitem astăzi «La mulți ani!» tuturor românilor din orașul nostru drag, Brașov”, a declarat primarul Allen Coliban.

„În această zi de sărbătoare vă îndemn să cultivăm compasiunea, înțelegerea și respectul reciproc în comunitatea noastră. Prin valorizarea onestității, solidarității și implicării civice, putem construi împreună un viitor mai bun pentru toți. Să facem totul, astfel încât fiecare acțiune să reflecte responsabilitatea față de țara noastră și față de semenii noștri”, este mesajul transmis de preşedintele CJ Braşov, Todorică Șerban.

Începând cu ora 14.00, în Piața Sfatului au avut loc mai multe evenimente culturale (detalii aici).

Marș triumfal

Retragerea cu torțe a încununat sărbătorirea Zilei Naționale la Brașov. Pentru cinstirea Zilei Naționale a României și în memoria militarilor care au făcut sacrificiul suprem, seara a avut loc o retragere cu torțe (video), în acompaniamentul muzicii militare a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”. Mii de oameni i-au însoțit pe parcurs. Itinerariul de deplasare a însemnat marșul pe jos pe Strada Mureșenilor-Bulevardul Eroilor-Strada Castanilor. Detașamentul a cuprins 200 de militari din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne. Retragerea cu torțe s-a încheiat în incinta Comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, în aplauzele a sute de brașoveni (video).
De dincolo de zidurile cazărmii, s-a putut auzi cum fanfara Academiei a intonat „La mulți ani!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] Mii de brașoveni au sărbătorit în stradă Ziua Națională (video) […]

Back to top button