Expres

Mihail și Gavriil nu sunt singurii arhangheli

Mihail Gavriil nu sunt singurii arhangheli.

42.045 de braşoveni cu numele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil îşi sărbătoresc astăzi onomastica. În baza de date a Direcţiei Judeţene Comunitare de Evidenţă a Persoanelor (DJCEP) Braşov sunt înregistrate 18.995 femei cu prenumele de Mihaela, Mihaiela, Michaela sau Gabriela şi 23.050 de bărbaţi cu prenumele Mihail, Mihai, Mihăiţă, Gabriel, Gabi, Gavril, Gavriil sau Gavrilă.

Mihail Gavriil nu sunt singurii arhangheli.

Să mai spunem că astăzi îşi sărbătoresc onomastica şi cei care poartă numele Angel/Angela şi Rafael/Rafail/Rafaela, Rafael fiind un alt Arhanghel mai cunoscut dintre cei şapte pomeniţi în Biblie. De altfel, astăzi, odată cu cei trei arhangheli, căpeteniile cetelor îngerești, credincioșii sărbătoresc tot soborul îngerilor. Numele lui Rafael, tradus din limba ebraică, înseamnă „Dumnezeu vindecă” sau „Vindecarea este de la Dumnezeu”. Rafael este singurul arhanghel, în afară de Mihail şi Gavriil/Gabriel, cunoscut şi acceptat de către Biserica Ortodoxă şi de cea Catolică, numele lui găsindu-se în „Cartea lui Tobias/Tobie”. În textul românesc numele lui apare sub formă ortodoxă Rafail (precum Mihail şi Gabriel sunt numiţi de români Mihail şi Gavriil) şi este prezentat ca un mare înger, care are puterea de a vindeca şi de a lega demonii bolii.

În Braşov, Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavrii, de pe strada cu acelaşi nume, are hramul astăzi.

 Sărbătoare specială este și la Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, din municipiul Săcele – cartier Satulung, dar și la Biserica din Tărlungeni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button