Expres

Mihai Marinescu ocupa locul 3 in clasamentul general al Formulei Renault 1.6 Italia

  • logomytex.png
 

Celebrul circuit de la Monza a fost sambata si duminica gazda etapei a treia a Campionatului International Formula Renault Junior 1.6 Italia, competitie unde Romania este reprezentata de brasoveanul Mihai Marinescu. Au fost doua zile caniculare, in care spectacolul automobilistic a depasit cu mult asteptarile celor prezenti, cu depasiri spectaculoase, iesiri in decor, lupte pentru pozitii intinse pe durata a 4-5 tururi. Cursele Formulei Renault Junior 1.6 au adus tanarului Mihai Marinescu punctele necesare pentru a urca frumos in varful ierarhiei. Rezultatul este remarcabil pentru pilotul brasovean, care, dupa trei runde disputate in Italia si dupa excelentele clasari pe podiumul de la Imola, se afla acum pe locul 3 in ierarhia generala a Campionatului Formula Renault Junior 1.6. El a fost devansat doar de cei doi echipieri ai team-ului Tomcat Racing, italianul Pasquale di Sabatino si spaniolul Jaime Alguersauri. Mihai se afla la egalitate de puncte cu finlandezul Jonas Maanejarvi.
Detaliind, inceputul competitiei de la Monza a fost O.K. pentru reprezentantul nostru. Vineri a obtinut locul 4 in antrenamentele libere. Sambata, dupa locul 5 in cronometre , Mihai a facut o cursa reusita, intens disputata, in care a obtinut in final locul 4. Duminica dimineata, pe grila de start a celei de a doua curse, s-a calificat pe locul trei. O neatentie asupra procedurii de plecare l-a facut, insa, pe brasovean sa anticipeze startul, fiind imediat penalizat cu o oprire pe linia boxelor – stop & go , desi, constient de greseala facuta, a incetinit imediat si s-a lasat depasit de primul grup de concurenti. Dupa penalizare, Mihai a iesit pe circuit abia al 21-lea. Ambitionat, a fost cel mai rapid pilot al cursei in acele momente, astfel incat a recuperat formidabil, trecand linia de sosire pe locul 7.
Pentru Mihai Marinescu urmeaza un alt test extrem de dificil. Peste doua saptamani este programata etapa a 4-a a Internationalelor Italiei, gazduita de un alt circuit marcant, Mugello.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button