Expres

Micii ecologiști de la Școala Iacob Mureșianu

Micii ecologiști de la Școala Iacob Mureșianu. Peste 80 de copii din clasele primare ale Şcolii Gimnaziale Nr. 6 „Iacob Mureşianu” Braşov au marcat prima zi din Săptămâna Verde printr-o acţiune de plantare de puieți de paltin de munte și de gorun, în Parcul Schaeffler din Livada Poştei, în cadrul proiectului regional „Natura, dragostea mea!”. Copiii din Clasa Pregătitoare A și colegii lor din clasele IB, III A și III C, IV D au fost coordonați de profesoarele pentru învățământul primar Mariana Lazăr, Sînziana Pârvu, Maria Teșu, Ioana Dobrean și Marina Adela.
Activitatea a fost pregătită din timp de micii ecologiști cu pancarte și mesaje eco.
„Pornind de la premisa că «faptele, nu vorbele contează», am hotărât să efectuăm acțiuni de ecologizare și plantare de puieți în în comunitate. Astfel, dorim să luăm atitudine și să nu fim nepăsători față de cei care au un comportament iresponsabil față de mediul înconjurător, dând exemplu pozitiv prin activitățile ecologice practice desfășurate și contribuind la înfrumusețarea și conservarea naturii și a mediului înconjurător. Ne dorim ca, peste o lună, să ecologizăm această zonă verde pentru a reda naturii adevărata strălucire și a ne bucura din plin de frumusețea ei”, a declarat prof. Mariana Lazăr, coordonator al proiectului.
Micii ecologiști de la Școala Iacob Mureșianu. Ea a precizat că activitățile în natură sunt desfășurate în parteneriat cu Direcția Silvică și Agenția Metropolitană Brașov, reprezentate de inginer silvic Alina Curtu, respectiv Viorel Mihai, dar și prin sprijinul logistic al Primăriei Municipiului Brașov – Serviciul Amenajare zone de agrement, Direcția Tehnică, prin inspector Gabriela Sifft.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] din Parcul Schaeffler, au admirat natura și nu au uitat să verifice cât au crescut copăceii, plantați acum o lună în Săptămâna Verde, să îi ude și să admire gorunii și paltinii care deja au dat muguri. Părinții ne-au… Citeşte mai mult »

Back to top button