Expres

Meditații gratuite pentru BAC 2024, la Universitatea Transilvania

Meditații gratuite pentru BAC 2024, la Universitatea Transilvania

Cadre didactice din cadrul Universității Transilvania din Brașov vor oferi gratuit, și anul acesta, ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat, la Matematică și Informatică, Limba și literatura română, și, în premieră, la Limba și literatura germană.
Începând de luni, 4 martie, elevii de liceu pot participa la orele de pregătire oferite de cadrele didactice de la două dintre facultățile Universității Transilvania din Brașov: Facultatea de Litere și Facultatea de Matematică și Informatică.
La limba și literatura română vor fi abordate operele literare aflate în programa pentru bacalaureat. Cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, se vor analiza operele prozatorilor interbelici, dar și ale scriitorilor canonici.
La limba și literatura germană cursurile se axează pe interpretarea textului liric.
La matematică, în cadrul orelor de pregătire, cadrele didactice vor aborda noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, în timp ce la informatică vor fi studiate noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme pentru bacalaureat.
Toate orele de pregătire pentru bacalaureat au fost programate după-amiaza, astfel încât toți liceenii interesați să poată participa. Aceștia își pot alege modulele la care participă în funcție de propriile opțiuni și nu este necesară înscrierea prealabilă.
La matematică orele de pregătire se vor susține online, începând din 4 martie, iar cele de informatică vor fi tot online din 14 martie. La limba și literatura română, orele vor fi susținute începând de vineri, 15 martie, în corpul T (Bulevardul Eroilor, 25) – foto 1, Aula NT.
Cele la limba germană vor debuta tot în 15 martie și vor avea loc în corpul T al universității, în sala TP 11.
Programul complet al cursurilor de pregătire, precum și link-urile de autentificare pe platforma de predare online sunt disponibile aici.
Acesta este al 12-lea an de când profesorii Universității Transilvania Brașov pregătesc gratuit elevii care vor susține examenul de Bacalaureat.


Programul orelor de pregătire la matematică este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura online

Programul orelor de pregătire la informatică este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura online

Programul tuturor activităților la limba și literatura română este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura fizic, în corpul T, Aula NT.

Programul tuturor activităților la limba și literatura germană este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura fizic, în corpul T, sala TP 11.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button