Expres

Medic român din Germania, despre cazul stimulatoarelor cardiace

Medic român din Germania, despre cazul stimulatoarelor cardiace. Doctorul zălăuan Iuliu Torje, rezident în medicină de urgență la Klinikum Kassel, în Germania, afirmă pe pagina sa de facebook că stimulatoarele cardiace se reutilizează în țări cu sisteme medicale slabe, precum India sau Nepal.

Nu doresc să iau apărarea nimănui și mă delimitez complet de orice coleg care prin actiunile proprii terfelește definiția cuvântului doctor”, Reutilizarea post-mortem a stimulatoarelor cardiace se practică, „însă nu în Europa modernă, din care ar trebui să facă parte și România”, ci în state ca India ori Nepal, unde sistemul medical suferă, iar refolosirea acestor device-uri „este o șansă reală pentru acei pacienți care nu ar avea niciodată șansa să primească un asemenea dispozitiv care ar putea să îi salveze viața”, își începe mesajul medicul Iuliu Torje..

Medic român din Germania, despre cazul stimulatoarelor cardiace. Rezidentul susține că, în cazul doctorului Dan Tesloianu, problema nu este neapărat reutilizarea dispozitivelor, „ci faptul că acest om, nu îl numesc coleg, a pus bazele unei afaceri de-a dreptul macabre“. Medicul indică mai multe elemente care ar trebui verificate și formulează mai multe întrebări.
„Câți dintre aparținătorii pacienților la care au fost explantate aceste stimulatoare au fost de acord cu această manevră?”
„Câți dintre pacienții care au primit astfel de stimulatoare reutilizate (sterilizate sper) au fost informați cu privire la faptul că stimulatorul vine de la donator cadaveric și dacă există un acord scris între medic-pacient (consimțământ)?”

„Pe unii oameni, banul îi dezumanizează!”

Doctorul român se mai întreabă cum s-a reușit explantarea stimulatoarelor cardiace. „Oare se transformă noaptea în ninja și intră prin efracție în morga spitalului? Sau oare să fie o caracatiță cu mai multe tentacule?”.

Referitor la partea cu montarea stimulatoarelor fără indicație, medicul din Germania spune că „pe unii oameni, banul îi dezumanizează!”.

În final, medicul speră ca justiția să-și facă treaba și să clarifice cazul. „Dacă acesta e adevărul, omul acesta trebuie să își piardă definitiv și irevocabil dreptul de a profesa”, concluzionează Iuliu Torje.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Pe acele aparate scrie clar că nu se reutilizează. Deci torje ăsta vorbește ca să se afle-n treabă. Chiar, cine mai este el? Vreo somitate nedescoperită sau ce? Oricum, „eroii” nu se dezmint. Nu mai ies bani cu dozele, au… Citeşte mai mult »

Barbu Gh.
1 luna în urmă

Pe acele aparate scrie clar că nu se reutilizează. Deci torje ăsta vorbește ca să se afle-n treabă. Chiar, cine mai este el? Vreo somitate nedescoperită sau ce? Oricum, „eroii” nu se dezmint. Nu mai ies bani cu dozele, au… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 1 luna în urmă de către Barbu Gh.
Willy
1 luna în urmă

Nu ajungea un latrat, acum slugoiul putinist latra de doua ori? O fi senil, a uitat ca a postat latratura o data, a mai pus un set? Oricum ce individ isi poata da cu presupusul aiurea cand vine vorba de… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 1 luna în urmă de către Willy
Back to top button