Medic, despre cazul INFIORĂTOR de la Caracal: Mi se pare inadmisibil că nu s-a cerut ajutor medical… Echipajul medical putea intra fără mandat
Un medic de la Spitalul de Urgențe Craiova s-a arătat revoltat de faptul că polițiștii și operatorii 112 nu s-au gândit să solicite și intervenția unei ambulanțe, după ce Alexandra, adolescenta de 15 ani ucisă la Caracal, a sunat la 112 și a spus că a fost bătută și violată.
Medicul Cristina Geormăneanu, de la UPU Craiova, a explicat și că echipajul ar fi putut intra în curtea lui Gheorghe Dincă (bărbatul care a recunoscut uciderea Alexandrei) fără să aibă nevoie de vreun mandat din partea procurorilor.
„În calitate de medic mi se pare inadmisibil ca acești oameni să nu se fi gândit că această fată avea nevoie de ajutorul unui medic, în condițiile în care ea a spus că este violată, bătută și sechestrată. Deci, din spusele ei, ea era agresată fizic, sexual și psihologic. Avea nevoie să fie salvată din toate punctele de vedere. Și atunci, în momentul în care soliciți ambulanța, procedura spune că, în prezența poliției, a jandarmilor, medicul sau echipajul medical pot intra să salveze viața și să-i acorde îngrijiri medicale, fără mandat. Asta ar fi scutit și timp, în favoarea copilului și cred că puteau atunci să dea peste el, să găsească fata”, a spus medicul Cristina Geormăneanu, potrivit Mediafax.
Ea a mai spus că, în acest fel, fata ar fi avut, poate, o șansă să fie găsită în viață.
„Avea o șansă! Nu pot să spun că dacă intrau, o salvau. Dar fata mai avea o șansă. Dreptul la viață și la sănătate este un drept al fiecăruia și atunci, ca să aibă acea șansă, trebuie să i-o acorzi. Ceea ce nu a făcut acest polițist! Nu că a pierdut șansa, nu i-a dat-o! Ca să-i dai o șansă trebuie să iei apelul în serios, așa cum noi luăm în serios toate apelurile care intră pe 112, toți pacienții care vin în urgență și se plâng că au o problemă medicală. Până la a spune că omul ăla minte sau nu minte, tu trebuie să-i acorzi credit. Ei nu erau străini de procedură, pentru că, de exemplu, dacă pompierii sunt chemați la o deblocare de ușă sau la un incendiu automat întreabă dacă sunt victime, iar dacă există cea mai mică suspiciune că sunt victime, ei pleacă împreună cu echipaj medical, ambulanță, chiar elicopter dacă este cazul”, a mai spus medicul.
Cristina Geormăneanu a adăugat că în domeniul în care lucrează a devenit o obișnuință ca polițiștii să nu intervină, sau să intervină cu mare întârziere în cazul unor solicitări de ajutor făcute atât de echipaje medicale care se află în dificultate în timpul intervențiilor, cât și în cazul unor incidente produse în spital.
CITIȚI ȘI:
STENOGRAMELE care dovedesc „putregaiul unui sistem CRIMINAL” și curajul Alexandrei
CRIMELE DIN CARACAL. Mesaj dur pentru guvernanți: „Trebuie să aibă tupeu electoral jegos…”
Crimele de la Caracal. Ministrul de Interne a demisionat
Gheorghe Dincă și-a recunoscut CRIMELE!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.