Maternitatea „nouă” va avea lifturi exterioare
Maternitatea „nouă” va avea lifturi exterioare. Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a început anul cu o verificare pe teren a stadiului lucrărilor de modernizare şi eficientizare energetică a corpului nou al Maternităţii Braşov. Este ultimul şantier pe care îl mai are de finalizat CJ la această unitate medicală.
„Împreună cu reprezentanţii firmei constructoare şi cu colegul Mihai Pascu, managerul de proiect din partea CJ Braşov, am analizat progresul acestui obiectiv investiţional finanţat din fonduri europene, pe care îl vom încheia în cursul anului 2023.
Am constatat o evoluţie bună a lucrărilor, având în vedere că terenul a fost pregătit pentru turnarea fundaţiei la unul dintre cele două lifturi exterioare cu care va fi dotat acest imobil.
De asemenea, pe mai multe etaje pereţii au fost tencuiţi şi pregătiţi pentru finisajele interioare, iar racordurile la instalaţiile interioare au fost realizate în spaţiile alocate grupurilor sanitare”.Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov
Proiect cu fonduri europene
E vorba de proiectul „Modernizare, dotare şi eficientizare energetică a corpului S+P+7+M şi corp extindere (de legătură) existent între corpul nou şi corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”. Șantierul a fost deschis în decembrie 2021, constructor fiind firma săceleană Electroprecizia AG. În urma licitaţiei, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost semnat pentru suma de 23.369.008 lei. Estimarea administraţiei judeţene este că lucrările vor fi gata la jumătatea anului 2023.
Pentru modernizarea corpului nou al Maternităţii, Consiliul Judeţean Braşov a accesat în anul 2018 o finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. 15.486.938,18 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Comisia Europeană.
Pentru această investiţie, Consiliul Judeţean Braşov a obţinut autorizaţia de construire încă din luna mai a anului 2020. Însă a fost necesar mai mult timp pentru armonizarea documentaţiei de proiectare cu necesităţile exprimate de personalul medical al Maternităţii. De altfel, acest proiect a ajuns în stadiul de execuție destul de greu „Am întâmpinat unele dificultăţi cu acest proiect investiţional, de la faptul că am fost nevoiţi să desfăşurăm mai multe proceduri de achiziţie pentru a reuşi să adjudecăm proiectarea şi execuţia lucrărilor, şi până la faptul că a fost necesar un timp suplimentar pentru a avea un proiect tehnic care să respecte toate cerinţele”, declarat atunci șeful administrației județene.
La Maternitate, şi corpul vechi a fost complet reabilitat.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.