Expres

Maternitatea Brașov, în „Valul Renovării”. Consiliul Județean recuperează din investiție

Maternitatea Brașov în „Valul Renovării”. Consiliul Județean Brașov anunță că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat finanţarea nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru proiectul „Reabilitare Clădire Administrativă cu anexe, relocare secţii spitalizare de zi şi Ambulator din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”. Solicitarea a fost depusă de administraţia judeţeană în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componenta „Valul Renovării” din PNRR.
Este vorba despre un amplu proiect investiţional demarat şi implementat de CJ Braşov în acest an cu fonduri proprii. Valoarea totală a lucrărilor, conform contractului de execuţie, este de 9.825.884,71 lei. „Din această sumă, administraţia judeţeană va recupera prin PNRR partea de eficientizare energetică a imobilului, care se ridică suma de 1.801.708,20 de lei, la care se adaugă TVA de 342.324,56 de lei”, spune Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.
Maternitatea, în „Valul Renovării”. Intervenţiile propuse pentru creşterea performanţei energetice a clădirii administrative a Maternităţii braşovene vor determina o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire cu peste 50% faţă de consumul înregistrat în prezent, o reducere a consumului de energie primară totală şi o diminuare a emisiilor de dioxid de carbon mai mare de 60%..
Acesta este cel de-al doilea proiect aprobat – după cel privind eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, pentru care Consiliul Judeţean a obţinut finanţarea prin PNRR. Opt proiecte a depus CJ pentru această oportunitate de finanțare.  
„Avem în vedere să continuăm reabilitarea tuturor unităţilor medicale pe care le avem în administrare, pentru care pregătim proiecte atât pentru accesarea de fonduri europene, cât şi pentru obţinerea de finanţări din programele guvernamentale”, a  încheiat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Ambulatoriul Maternității Brașov inaugurat […]

Back to top button