Expres

Mașinile verzi nu vor mai putea fi încărcate gratuit la stațiile Primăriei Brașov

Mașinile verzi nu vor mai putea fi încărcate gratuit la stațiile Primăriei Brașov

Este principala noutate din proiectul de regulament pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice și hibrid plug-in, care a avut loc în această după-amiază, la Brașov. Municipalitatea a propus introducerea unui tarif de 1,4lei/kWh, după trei ani în care autovehiculele „verzi” au putut fi încărcate gratis. Totuși, participanții la dezbatere – doar zece persoane, dintre care șapte în online – au avut alte propuneri: gratuitate la încărcarea mașinilor electrice sau hibrid plug-in pentru brașoveni sau tarif de 1 leu/kWh ori gratuitate în limita a 50 kWh.
Unii au mai propus și suprataxare pentru cei care ocupă locurile în stații, deși autoturismele le-au fost încărcate. Dar au cerut și stații de încărcare rapidă în oraș.
Proiectul final, după includerea propunerilor acceptate de serviciul de specialitate, va fi prezentat Consiliului Local spre aprobare în ședința de plen din 31 ianuarie.

Pe de altă parte, municipalitatea are în vedere dezvoltarea unei infrastructuri de până la 250 de astfel de stații de încărcare.
„În acest moment, municipalitatea are în funcțiune 24 de stații de încărcare. Avem în implementare amplasarea a încă 15 stații și sperăm ca până în primăvară, toate cele 15 să fie funcționale. Avem semnate contracte atât prin PNRR, cât și prin Administrația de mediu, pentru alte stații. Sperăm, în curând, într-un orizont de 1-2 ani, să ajungem la 250 de stații de încărcare în municipiul Brașov, poziționate atât pe zonele intens circulate, pe marile bulevarde, cât și în interiorul cartierelor. Astfel, pe de o parte, să punem la dispoziția brașovenilor și turiștilor aceste stații de încărcare, dar în același timp și deținătorii de mașini electrice din cartiere să poată să-și încarce mașinile în apropierea locuinței”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, citat de Radio România Brașov FM.

Pe de altă parte, după ce va fi dezvoltat parcul fotovoltaic, ar putea exista chiar și o ajustare de tarif, în sensul reducerii acestuia.
Conform aceleiași surse, în municipiul Brașov sunt înmatriculate aproximativ 700 de mașini electrice și alte aproximativ 4.500 sunt hibrid și hibrid plug-in.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] Știre 02: Așa frățică! Să scoată bani din buzunar. Până când să mergi pe moca? […]

Back to top button