Expres

Mark Zuckerberg face și el o platformă similară Twitter

Mark Zuckerberg face și el o platformă similară Twitter.

Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, condusă de Mark Zuckerberg, a anunţat vineri că lucrează la crearea unei noi reţele sociale care, conform descrierii sale, pare a fi un potenţial viitor competitor al Twitter, relatează AFP.

„Ne gândim la o reţea socială descentralizată şi independentă, care să permită partajarea mesajelor scrise în timp real”, a afirmat grupul într-un comunicat transmis AFP, confirmând o informaţie dezvăluită de site-ul Platformer.

Mark Zuckerberg face și el o platformă similară Twitter. Potrivit Platformer, noua aplicaţie Meta ar fi concepută pentru a fi interoperabilă cu alte reţele de acelaşi gen, precum Mastodon, care a câştigat popularitate după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk în octombrie anul trecut.

Mastodon funcţionează prin servere descentralizate, fără autoritate centrală de management sau de decizie.

Mark Zuckerberg face și el o platformă similară Twitter. Prin urmare, aceasta ar reprezenta o ruptură majoră de strategia folosită până acum de giganţii tehnologiei, care au preferat până acum să funcţioneze într-un mediu închis şi cu propriile reguli de utilizare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
9 zile în urmă

Marele avantaj al Mastodon este: „funcţionează prin servere descentralizate, fără autoritate centrală de management sau de decizie.” Deci mai fără control, cenzură și supraveghere. Uite de ce lumea trebuie să renunțe la ferestre, goagăl, fieisbuciuc, uațap… și să treacă la… Citeşte mai mult »

Back to top button