Expres

Marcel Boloș, despre creșterea contribuției pentru Pilonul II

Marcel Boloș, despre creșterea contribuției pentru Pilonul II.

Un proiect de Ordonanță de Urgență prevede amânarea până în 2026 a creșterii contribuției la Pilonul II de pensii de la 3,75% la 4,75% până în 2026, potrivit PNRR și după legislația în vigoare.

Propunerea de amânare contravine flagrant prevederilor PNRR, jalonul 213 de consolidare financiară a Pilonului II, considerat rezolvat încă din martie 2022 și pentru care Guvernul României a primit deja de la Uniunea Europeană banii aferenți tranșei corespunzătoare din PNRR”, a precizat Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Pentru a risipi speculațiile pe acest subiect, Marcel Boloș a postat ieri, pe Facebook, o declarație prin care arată că Guvernul nu va amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii.

„Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu.

Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.

Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, a scris Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button