Expres

Ludovic Orban: Aeroportul va fi gata înaintea autostrăzii Ploieşti-Braşov

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, marţi, în Prahova, că povestea realizării autostrăzii Ploieşti-Braşov începe să devină film horror.
Din păcate, lucrurile se mişcă foarte încet, nu ştiu ce se întâmplă, fie nu colaborează ministerul, fie firmele care au fost selectate nu realizează documentaţiile în ritmul prevăzut în grafic, dar lucrurile se mişcă mult mai încet. (…)

Vă daţi seama, eu, ca braşovean, sufăr profund. O să fie gata întâi aeroportul făcut de Consiliul Judeţean Braşov înainte de autostradă. Povestea autostrăzii Ploieşti-Braşov e o poveste care deja începe să devină un film horror”, a declarat fostul premier, citat de Agerpres.
În context, el a spus că va face o interpelare pentru a aflat de ce s-au „împotmolit” lucrurile în acest caz.

S-a făcut licitație degeaba

Ludovic Orban: Aeroportul va fi gata înaintea autostrăzii Ploieşti-Braşov..

Cât am fost ministrul Transporturilor, în 2007, practic s-au adoptat indicatorii tehnico-economici, s-a demarat licitaţia, eu am lăsat licitaţia cu preselecţia făcută, cu patru consorţii care trebuiau să fie selectate în faza finală. S-a selectat un consorţiu care, după ce a fost selectat, la jumate de an a spus că nu are finanţare.
De fapt, problema nu a fost că nu avea finanţare, ci problema a fost că cei care trebuiau să asigure condiţiile necesare pentru obţinerea finanţării nu au vrut să sprijine consorţiul care a câştigat licitaţia şi practic s-a făcut licitaţie degeaba.

Culmea este că şi Ponta a selectat acelaşi consorţiu, tot într-o licitaţie de tip parteneriat public-privat (…) şi până la urmă nu s-a mai semnat contractul pentru că nu au vrut să îi mai asigure finanţare.
La ora actuală, este finanţabil pe fonduri europene, trebuie terminat de urgenţă să se realizeze studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic şi făcută licitaţia pentru execuţie. E un tronson vital.

Practic, DN 1 este cea mai importantă rută a României. E fundamental să ai autostradă pentru că pe DN 1 ai cel mai mare trafic, cel mai mare număr de maşini care parcurg această rută, dar era în mod obligatoriu ca tronsonul ăsta să fie finalizat demult”, a mai spus Ludovic Orban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
10 luni în urmă

Prăpădit hăndel de securist corcitura asta bețivă.

ȘI PROSTIMEA TOT ÎI VOTEAZĂ PE ACEȘTI „LIBERALI”!

NAȚIE DE IDIOȚI.

Back to top button