Expres

Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană

 

Decizie inedită luată de Liviu Dragnea pentru a scăpa de dosarul penal Tel Drum. Liderul PSD a dat Comisia Europeană în judecată la Tribunalul Uniunii Europene de la Luxemburg. Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost înregistrat pe data de 11.12.2018. Prin această mişcare, Liviu Dragnea vrea să anuleze printr-o cale colaterală raportul OLAF care constată frauda cu fonduri europene care a dus la deschiderea dosarului Tel Drum, în care liderul PSD este inculpat de DNA. Conform unor surse citate de ziare.com, Liviu Dragnea nu poate să atace direct raportul OLAF pentru că a ieşit din termen, dar poate să îl anuleze într-o cale indirectă prin atacarea răspunsului negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care a făcut-o în privinţa Raportului OLAF. Liviu Dragnea susţine, în acţiunea de 40 de pagini depusă la Tribunalul UE, că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat şi prezumţia de nevinovăţie cu ocazia realizării Raportului, care ar fi fost întocmit cu încălcarea regulilor de bună administrare a justiţiei.
În această acţiune, Dragnea este asistat de avocaţii Bernard O’Connor şi Sebastien Gubel. Conform unor jurişti, acţiunea lui Dragnea nu ar avea şanse de reuşită şi va fi cel mai probabil respinsă drept inadmisibilă. 
În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button