Expres

Licitație lansată pentru complexul de sporturi urbane de sub pasajul Fartec – Brașov

Licitație lansată pentru complexul de sporturi urbane.

Primăria Brașov a demarat procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor de elaborare a proiectului tehnic şi a lucrărilor de execuție privind amenajarea Complexului Sportiv „Skatepark, Bmx Park, Roller Park”, în zona pasajului  Fartec. Amenajarea acestui complex presupune construirea a 3 skatepark-uri tematice, cu zone destinate tuturor grupelor de vârstă, cu elemente specifice fiecăruia dintre cele 3 sporturi urbane.  

„Este unul dintre exemplele de implicare a cetățenilor în luarea deciziilor. Această inițiativă a venit de la comunitatea skaterilor, rollerilor și a celorlalți practicanți de sporturi urbane. Aceeași comunitate s-a implicat în realizarea documentațiilor inițiale. A participat la dezbaterile publice pentru susținerea acestui proiect. Tot ea va fi cea care ne va ajuta în faza de implementare. Prin această investiție nu doar că răspundem unei nevoi reale a cetățenilor, dar și refuncționalizăm o zonă neutilizată, cea de sub pod. O transformăm într-un loc care va aduce multă bucurie, mai ales tinerilor”, a declarat primarul Allen Coliban, conform BrașovCity.ro.

Pump Track

Sub capătul de sud al pasajelor ce continuă Bulevardul Griviței se propune amenajarea unui parc sportiv de tip Pump Track cu o suprafață aproximativă de 825 mp. Traseul reprezintă un model de circuit des întâlnit printre practicanții sporturilor urbane. E caracterizat de o serie de denivelări la nivelul suprafeței orizontale. Suprafața acestui traseu poate fi realizată atât din asfalt, cât și din beton, pentru o mai mare rezistență în timp.

La nivel de dotări, se propune construirea unei tribune, cu scopul de a oferi o imagine de la înălțime asupra circuitului, amplasarea unui food truck și a unei serii de mobilier specific spațiilor publice de reprezentare (potențiale concerte mici, festivaluri), grup sanitar și cișmea. Spațiul va fi dotat cu un sistem integrat de supraveghere video și conexiune wi-fi la internet. Tot la capitolul dotări, amintim și realizarea unor parcări de biciclete, amplasarea unui dulap de reparații/service și crearea unui panou care să ofere instrucțiuni de utilizare a zonelor sportive.

Licitație lansată pentru complexul de sporturi urbane.

Jump Park

Sub capătul de nord al pasajelor ce continuă Bulevardul Griviței, se propune amenajarea unui Jump Park, cu o suprafață de aproximativ 1085 mp. Parcul este compus din 2 elemente cu grade diferite de dificultate și caracteristici distincte. Suprafața parcului va fi realizată din beton. Integrarea în context se va face prin taluzări cu vegetație.

Și pentru acest parc s-a prevăzut o tribună care să ocupe 3 laturi ale capătului de pasaje. Proiectul propune amenajarea unui spațiu de scuar, care să facă legătura cu zona verde existentă și să ofere o legătură dinspre Strada Grigore Ureche. La aceasta se adaugă un spațiu de tip piață publică, care să descarce circulația pietonală de pe pod prin intermediul unei rampe în spirală și să facă legătura cu zona street park-ului.

Și această zonă va fi prevăzută cu food truck și mobilier specific spațiilor publice de reprezentare. Pe timp de noapte, întregul circuit sportiv va fi iluminat. De asemenea, spațiul va fi dotat cu un sistem integrat de supraveghere video și conexiune wi-fi la internet.

Street Park

Sub capătul de vest al pasajului Independenței, se propune amenajarea unui Street Park cu o suprafață de aproximativ 1335 mp. Acest parc este realizat în lungul  pasajului, pe o lungime de aproape 80 metri liniari. Oferă o multitudine de elemente specifice zonelor urbane: scări, platforme cu rampe și țevi.

Și acolo se va amplasa o tribună, cu dublă orientare (atât spre parcul sportiv, cât si spre cealaltă parte). Tribuna poate fi folosită atât în contextul unor viitoare competiții sportive, cât și în situații curente.

Sunt prevăzute aceleași dotări ca în cazul celorlalte două parcuri.

Licitație lansată pentru complexul de sporturi urbane

Durata maximă de execuție este de 18 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, dintre care 4 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice.

Valoarea estimată a acestui contract este 11.273.222,55 lei, fonduri din bugetul local.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 martie 2023, ora 15:00.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Partidul face „opoziție” proiectului parcului de la Fartec, dedicat sporturilor urbane (foto), a cărui licitație a fost lansată – Detalii, AICI. […]

Eori
1 luna în urmă

Lumea Ar Trebuii Să Înțeleagă Un Lucru,  Că” Nu La Toți Oamenii Și Copii Le Place Sportul ! Pentru Că”  Sunt Oameni Și Copii Pe Lumea Asta, Care Nu Vor Să Audă De Sport Nici-o Dată: https://youtu.be/WeoJ0z_KUDM?si=U2Z024luD-8VCsFi Trimiteți Mai Departe… Citeşte mai mult »

Back to top button