Lanț de fast-food-uri, amendat de Protecția Consumatorilor cu 33.000 de lei / Nereguli grave constatate
Un lanț de fast-food-uri din București a fost amendat de Protecția Consumatorilor cu 33.000 de lei. „Comisariatele pentru Protecția Consumatorilor Sector (CPCS) 1 și 2 din București au desfășurat, pe 04.09.2024, o serie de acțiuni de control operativ la unitățile de alimentație publică de tip fast-food, din lanțul «Socului Kebab» , administrate de operatorul economic Optim Prosper Serv SRL, situate în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei”, a informat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
În urma neregulilor constatate, echipele de control auaplicat următoarele sancțiuni: amenzi comtravenționale în valoare de 33.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a produseloralimentare neconforme; oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru toate cele 4 locații verificate; propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru 2 dintre locații.
Abaterile constatate au fost (conform ANPC):
– condiții igienico-sanitare improprii în blocul alimentar: praf și grăsime în strat consistent la corpurile de gătit, la nivelul tubulaturii amplasate deasupra hotelor și a corpurilor de gătit, paviment depreciat;
– utilizarea unor ustensile și vase de bucătărie neprofesionale, cu grad de uzură avansat și strat de grăsime arsă;
– nerespectarea regimului de temperatură recomandat de către producător;
– prezenta insectelor vii (muște și gândaci) în unitate;
folosirea unor materii prime fără elemente de identificare;
– condiții igienico-sanitare improprii în spațiul de depozitare și în zona meselor de servire: depuneri consistente, vizibile de grăsime și praf;
– utilizarea unor recipiente de depozitare cu etichete multiple aplicate;
– folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu strat de praf grosier, și deteriorate;
– nerespectarea vecinătăților în spatiile frigorifice;
– lipsa menționării gramajelor, ingredientelor și a valorii nutriționale a acestora, în lista meniu;
-păstrarea neconformă a elementelor preparatelor (carnea fiartă separat față de ciorbă, paste fierte în prealabil preparării și comercializării);
– schimbarea stării termice a produselor prin congelare lentă;
– lipsa plaselor anti-insecte la ferestre
– folosirea unor recipiente de colectare reziduală fără protecție sanitară.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.