Expres

La ce sumă e evaluat proiectul Sania de vară în Poiana Brașov / Unde va fi amplasat

La ce sumă e evaluat proiectul Sania de vară în Poiana Brașov.

Traseul saniei este unul dintre cele mai complexe din țară, va avea o lungime de aproape 1.000 de metri, cinci spirale, cea mai înaltă fiind de 13 metri, și șase poduri.

Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție având ca obiect realizarea lucrărilor de proiectare și execuție pentru construirea unui traseu de sanie de vară în Poiana Brașov.

Proiectul face parte din programul „Poiana Brașov – stațiunea celor 4 anotimpuri”, prin care municipalitatea își propune să creeze puncte de interes menite să facă stațiunea atractivă și în afara sezonului de schi. Pe lângă sania de vară, un alt proiect important realizat de Primăria Brașov este amenajarea traseelor de mountain-bike.

„Astăzi am făcut un pas important pentru realizarea strategiei noastre de a transforma Poiana Brașov într-o stațiune pentru toate cele 4 anotimpuri odată cu lansarea licitației pentru construirea saniei de vară. Este un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi ofertantă și în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie. Această investiție va completa traseele de mountain-bike și drumeție, astfel încât turiștii, dar și brașovenii, să se poată bucura de frumusețea zonei  pe tot parcursul anului. Chiar dacă mai există astfel de facilități de agrement în țară, noi am gândit un proiect cu un traseu complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălțate, în cadrul natural oferit de Poiana Brașov, pentru a le putea oferi brașovenilor și turiștilor o experiență de neuitat. Primăria continuă investițiile pentru cea mai importantă stațiune montană a României, indiferent de anotimp”, a declarat primarul Allen Coliban, conform BrașovCity.ro.

La ce sumă e evaluat proiectul Sania de vară în Poiana Brașov

Sania de vară va fi amplasată în partea stângă a Pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

Instalația va avea o lungime pe partea de urcare de 550 m, pe traseul de coborâre – 990 m și include 60 de sănii. Acestea vor fi echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din față, senzorii montați pe cea din spate să acționeze frânele magnetice. Acești senzori sunt alimentați cu baterii, montate și ele pe sănii, care se vor încărca rapid în stația inferioară, între zone de debarcare și cea de îmbarcare.

Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 17 milioane de lei (17.250.475 lei) fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local. Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, durata de realizare a documentației tehnice 20 de puncte, iar durata de realizare a investiției 20 puncte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
13 zile în urmă

[…] ce vor să vină în Poiana Brașov, pot opta pentru un apartament simplu, la Travel Alpine, care costă 1.140 de lei în perioada 30 […]

Back to top button