Expres

La Brașov, începe măsurarea concentrațiilor de poluanți în aerul înconjurător cu autolaboratorul din dotarea APM

La Brașov, la finele anului 2022, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a furnizat Agenției pentru Protecția Mediului un autolaborator, dotat cu echipamente pentru măsurarea concentrațiilor poluanților în aerul înconjurător.

Scopul achiziției autolaboratorului este creșterea gradului de măsurare și de informare a publicului cu privire la calitatea aerului înconjurător, astfel încât autoritățile locale de mediu să se mobilizeze pentru a evalua un episod de poluare sau o poluare accidentală. 

Perioada de instruire a personalului care va deservi aceste echipamente și înmatricularea autovehiculului au fost finalizate, urmând a fi semnat contractul de comodat dintre MMAP și APM Brașov, precum și încheierea poliței de asigurare auto (RCA), pentru a se putea deplasa pe drumurile publice și a efectua primele măsurări în teren. Cu mențiunea că la punerea în funcțiune a echipamentelor de măsurare a poluanților atmosferici este necesară asigurarea unei surse de alimentare cu energie electrică a echipamentelor (220kW) și a unei minime paze a autolaboratorului, pe întreaga perioadă a efectuării măsurătorilor.

La Brașov, „la solicitarea Gărzii de Mediu sau a altor instituții/autorități publice, cu ajutorul echipamentelor din dotarea autolaboratorului, va fi posibilă măsurarea concentrațiilor în aerul înconjurător pentru următoarele substanțe chimice poluante: particule în suspensie (fracția PM10 și PM2,5), dioxid de azot (NO2), amoniac (NH3), dioxid de sulf (SO2), hidrogen sulfurat (H2S), monoxid de carbon (CO), precum și benzen, toluen, etilbenzen, o-,m-,p-xilene, hidrocarburi nemetanice (NMHC), 1,2,4-trimethilbenzen, cumenă (i-Propilbenzen), stiren, n–hexan, 2,2,4-trimetilpentan (i-octan), naftalină, fenol, tetracloretilenă, 1,3 butadienă, metilmercaptan, carbondisulfură, etilmercaptan, dimetilsulfură, dietilsulfură, dimetildisulfură”, a precizat Ciprian Băncilă, directoul executiv al APM Brașov. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] „Potrivit prevederilor H.G. nr. 707/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, responsabilitatea identificării terenurilor infestate cu buruiana ambrozia revine autorităților administrației publice locale (primăriilor comunale, orășenești și municipale), care trebuie să… Citeşte mai mult »

Back to top button