Expres

La Brașov – fără carne, lactate și mașini / Mai multe orașe din România au aderat la C40 / „Vom mânca doar verdețuri”

La Brașov – fără carne, lactate și grăsimi.

Mai multe orașe din România vor să elimine carnea, lactatele și mașinile. Potrivit Gândul, 100 de orașe din lume au fondat o coaliție numită C40 Cities Climate Leadership Group (C40), care și-a stabilit o „țintă ambițioasă” pentru a atinge obiectivele WEF până în 2030.

Obiectivul eliminării cărnii, a lactatelor și a vehiculelor personale până în 2030 „se bazează pe o viziune viitoare a producției eficiente din punctul de vedere al resurselor și pe schimbări de anvergură în comportamentul consumatorilor”, se arată în raportul citat de ziarulromanesc.de.

La Brașov – fără carne, lactate și mașini

Orașele C40 s-au angajat ca rezidenții lor să respecte următoarea listă de reguli obligatorii: „0 kg consum de carne”; „0 kg produse lactate”; „3 articole vestimentare noi de persoană pe an”; „0 vehicule private” deținute; „1 zbor pe distanță scurtă (mai puțin de 1.500 km) la fiecare 3 ani/persoană”.

Forumul Economic Mondial a prezentat orașele C40 pe site-ul său web, iar la primele 100 de orașe, care au fondat proiectul, s-au alăturat și altele, numărul lor trecând în prezent de 1.100. Printre acestea sunt și numeroase orașe din România: Aiud, Alba Iulia, Bârlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.

„Vom mânca doar verdețuri”

Pe această temă, consilierul local PNL Cătălin Anton a relatat: „După ce l-am interpelat pe «programatorul» Coliban cu privire la angajamentele pe care și le-a asumat la Davos, informații apărute în presa germană, iată că site-ul Gândul ne confirmă care sunt orașele care vor să ne lase fără carne, lapte și mașini personale! Dar și altele, ne vom îmbrăca așa cum vor cei de la Davos și medaliatul la curling (sport pe gheață)!… Așa că dragi brașoveni, cu frumosul nostru cu medalii, în frunte, vom mânca doar verdețuri! Vedem ce verdețuri ne propune la FOV, săptămâna viitoare! Allen Coliban lasă-ne! Mută-te la Davos! Și rămâi acolo! DEMISIA!!!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
10 luni în urmă

Saracul Coliban! Dupa ce ca l-a batut Dumnezeu acum a mai aflat si toata lumea. Si cand stau si ma gandesc ce bou am putut sa fiu ca l-am votat…

Back to top button