Expres

Jurnalistă decedată la doar 32 de ani

Este doliu în presa din România, după decesul jurnalistei Iulia Marin, în vârstă de doar 32 de ani. Potrivit colegilor ei de la libertatea.ro, jurnalista a fost găsită fără viață ieri. Proprietara locuinței în care stătea și Polițiștii Secției 21 din București au găsit trupul neînsuflețit al Iuliei.
Cauza decesului va fi stabilită în urma necropsiei. Iulia Marin s-a născut în 30 aprilie 1990, în Pitești, jud. Argeș. Ea a lucrat pentru Adevărul, Gândul, Recorder, Libertatea etc..

Se lupta cu depresia

Jurnalista ducea o luptă grea cu depresia, după cum a mărturisit pe rețelele de socializare. Iată ce a scris Iulia Marin în 10 aprilie:

Număr, uneori, pe degete zilele ”bune”. Zilele in care ma simt bine, lucrez bine, sunt bine. Pe site-urile pe care le citesc, forumuri cu privire la tot felul de pastile, oamenii scriu: “Nu renuntati, veți găsi antidepresivul potrivit”.
E greu și sa nu renunți. Al cincilea – sau al șaselea? – antidepresiv in mai puțin de patru ani vine la pachet cu speranțe noi și, pana acum, zero efecte adverse.
Dar stau și ma întreb daca nu cumva ma pregătesc pentru o noua dezamagire, vreun efect placebo, cine mai știe?
Stau și ma gândesc ce bizar e ca viața mea toată depinde de câteva zeci de miligrame dintr-o substanța de care abia am auzit. Și, când zic ca viața mea toată, nu e nicio exagerare.
Am ajuns in punctul in care îmi e rusine sa mai vorbesc despre depresie sau sa o invoc, in punctul in care nu mai înțeleg ce e in neregula de nu mai pot funcționa. “Ca înainte”, îmi șoptește creierul meu. Sau măcar ca intr-o zi oarecare, dintr-un trecut care se tot îndepărtează.
Am ajuns sa urăsc însuși termenul de “depresie”. Îl reneg adesea, ma mint singura, ascult muzica, fac orice ca sa schimb aceasta stare. Și ea nu se schimba decât foarte rar.
“Nu renuntati, antidepresivul asta mi-a schimbat viața”, a scris cineva despre substanța pe care o iau acum, de cateva zile.
Aștept, aștept de patru ani sa am din nou pasiune pentru ceva. Sa nu simt greutate, orice as face. O greutate atat de dificil de descris in cuvinte.
“Îți va plăcea pastila asta, ajuta și la concentrare, e și pe anxietate”, mi-a spus medicul meu.
Îmi doresc sa imi placa. Sa ma ”ajute”. Sa ma trezesc zambind, ca “înainte”. Sa pun putina pasiune in ce fac, măcar putina. Măcar din când in când, sa nu ma mai ascund in spatele unei stări care nu vrea sa plece.
Nu vrea, și pace.
“Nu renuntati, pastila asta mi-a redat plăcerea de a trai”.
Citesc toate forumurile, in timpul meu liber, și vreau sa le cred. Sa cred ca exista din nou plăcere, fie si dintr-o pastila.
Dar, la naiba cu toate astea, azi a fost o zi buna, placebo sau nu.

Clotilde Armand, mesaj de condoleanțe

Clotilde Armand se numără printre persoanele care au postat mesaje de condoleanțe după decesul Iuliei.


„Am aflat cu tristețe că s-a stins jurnalista Iulia Marin (la doar 32 ani). N-am cunoscut-o personal deși mi-ar fi plăcut. Însă am schimbat păreri și am vorbit despre un subiect aproape tabu pentru o mare parte a presei din România: construcțiile ilegale din București sau șantierul One Modrogan.


În articolul despre șantierul ilegal din Aleea Modrogan a deranjat l-a deranjat inclusiv președintele Consiliului de Administrație al dezvoltatorului imobiliar One care este și membru în Consiliul de Administrație al companiei de presă Ringier – grupul care editează ziarul Libertatea. A fost atunci o întreagă dezbatere pe subiectul acesta (las în comentarii articolul).
Îmi pare foarte rău de dispariția curajoasei jurnaliste Iulia Marin. Condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să o odihnească”
, a scris Clotilde Armand.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Injectată? Cu câte doze?

1 an în urmă

[…] au anunțat tragica veste. Ei au povestit că Emily Morgan s-a bucurat de un succes formidabil în presă, în special pentru părerile sale despre pandemia de […]

Back to top button