Expres

Județul Brașov, locul al treilea după numărul firmelor ucrainene

Județul Brașov, locul al treilea după numărul firmelor ucrainene

Peste 775 de companii ucrainene au intrat pe piaţa din România de la invazia rusă din data de 24 februarie 2022 şi până în prezent, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) la solicitarea Economedia.
Din acestea, 746 sunt încă în funcţiune, 17 se află în procesul de dizolvare, 11 au temporar întreruptă activitatea, iar o companie este în insolvenţă. Din 2023 şi până în prezent, adică în al doilea an de război, s-au înfiinţat peste 300 de companii ucrainene, anul trecut fiind pe piaţă peste 450 de firme.

Aproape jumătate dintre firmele înfiinţate (363 de companii) au fost în Bucureşti, fiind urmat de Constanţa (68 de companii), Braşov (58), Cluj (46) şi Ilfov (38). Cele mai puţine companii cu capital ucrainean au fost înfiinţate în Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Olt şi Teleorman, unde s-a înfiinţat o singură firmă în fiecare oraş.

Printre principalele domenii de activitate ale companiilor ucrainene înfiinţate în România se numără IT (121 de companii), coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (47) sau lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale (33). De asemenea, sunt companii care desfăşoară activităţi în domenii precum comerţ, transporturi rutiere de mărfuri şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Credit foto: Daily Business


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button