Expres

ITM Brașov a strâns 637.000 de lei din amenzi luna trecută

ITM Brașov a strâns 637.000 de lei din amenzi

În urma controalelor efectuate pe parcursul lunii octombrie, inspectorii de muncă brașoveni au aplicat amenzi în valoare de 637.000 lei, pentru neregulile constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii ITM Brașov au realizat, în luna octombrie,186 controale, fiind depistate 37 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care 10 angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 490.000 lei.
Astfel, pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionați opt angajatori, identificându-se 34 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat opt amenzi contravenţionale în valoare de 440.000 lei. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii au fost sancţionați doi angajatori (identificându-se 5 persoane în această situație) aplicându-se o amendă în valoare de 40.000.

Și pentru depășirea timpului de lucru

Pentru primirea la muncă a salariaţilor cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial a fost sancţionat un angajator (identificându-se o persoană în această situație), fiind aplicată o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei
În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate 191 controale, în urma cărora au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale (două amenzi în valoare de 2.000 lei şi patru avertismente scrise).
Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 62.500 lei.
Tot în luna octombrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 122 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate 45 angajatori, cu amenzi în valoare de 82.500 lei și 71 de avertismente.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button