Expres

ISU Brașov: „Reamintim cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a…”

„Reamintim cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin sau administrează” – transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov. Pericolele de acest fel sunt la tot pasul prin Brașov.

Oamenii s-au obișnuit să apeleze la ISU Brașov pentru a le curăța imobilele de țurțuri. Astfel, pompierii au primit mai multe solicitări de acest tip, în ultimele zile. În acest context, ei le amintesc cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin/administrează. ISU Brașov intervine doar în cazuri dificile. Orice intervenție de acest fel ține blocate echipajele.

Reamintim cetățenilor că au responsabilitatea…

„Având in vedere ca in ultimele zile ISU Brasov a primit foarte multe solicitari pentru indepartarea turturilor reamintim cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin sau administrează. Există pericolul ca prin desprindere să rănească oamenii și să distrugă bunuri materiale. Atunci când există risc iminent de cădere a țurțurilor formați la imobile, proprietarul/administratorul are obligația de a lua măsuri pentru avertizare și marcare a perimetrului expus riscurilor.

Intervenția pompierilor se poate realiza doar în situații speciale, atunci când sunt puse în pericol vieți și/sau se pot produce pagube materiale, iar înălțimea imobilelor sau condițiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acționeze în siguranța pentru îndepărtarea țurțurilor.

Există posibilitatea ca aceste solicitări să influențeze negativ capacitatea operațională a Inspectoratului. În cazul apariției unei situatii de urgență care presupune stingerea unui incendiu sau salvări de la înălțime este posibil ca autoscările din dotare să nu poată fi folosite imediat în acest tip de misiuni deoarece acționează pentru îndepărtarea țurțurilor”, au precizat reprezentanții ISU Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Vezi și: ISU Brașov: „Reamintim cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a…” […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare