Expres

ISU Brașov, precizări privind proiectul de modernizare a sediului Detașamentului II de Pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a venit astăzi cu precizări privind proiectul de modernizare a sediului Detașamentului II de Pompieri (str. Berzei, Brașov).
Contractul de finanțare a fost semnat în luna decembrie a anului 2022, la București. Implementarea va fi asigurată de o echipă din cadrul beneficiarului.


Ministerul Afacerilor Interne (în calitate de lider de parteneriat) și ISU Braşov (în calitate de membru în cadrul parteneriatului) beneficiază de fonduri europene pentru modernizarea și creșterea eficienței energetice a Sediului Detașamentului II de Pompieri Brașov. Apelul de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.
Valoarea totală a proiectului este de 5.095.404,76 lei cu TVA. Finanțarea nerambursabilă este în valoare de 4.361.173,52 lei cu TVA.
Termenul de finalizare este 15.12.2024 (24 de luni de la semnarea contractului).


„Prin realizarea investiției se estimează reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu cel puțin 72%, reducerea consumului de energie primară totală cu 51% precum și a emisiilor de CO2 cu peste 60%  în comparație cu starea de pre-renovare.
Referitor la impactul social, precizăm că lucrările prevăzute în cadrul proiectului vor respecta principiul «a nu prejudicia în mod semnificativ» (DNSH – «Do no significant harm») potrivit regulamentului privind mecanismul de redresare și reziliență (2021/C58/01)”, au precizat reprezentanții ISU Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] de urgență la fața locului, pompierii militari brașoveni specializați în cercetare chimică au stabilit că s-a produs un accident la un butoi cu […]

Back to top button