Expres

ISU Brașov, mesaj important pentru turiști și brașoveni

ISU Brașov…

Având în vedere minivacanța de Rusalii, aproximativ 130 de pompieri de la ISU Brașov vor fi pregătiți să intervină, zilnic, pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor.


„În acest sens, pompierii pot interveni cu 51 de mijloace tehnice, iar răspunsul la urgențele medicale este asigurat prin intermediul celor 16 echipaje SMURD  care incadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulante de prim ajutor si terapie intensivă mobilă, 2 motociclete SMURD, o ambulanta pentru transport nou născuți cât și elicopterul SMURD.


Pe linie preventivă, în această perioadă, pompierii au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice.
Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice
“, a informat ISU Brașov.

Recomandări pentru cei care ies la grătar

Cum unii cetățeni aleg să își petreacă timpul în aer liber, la un grătar, cu familia ori prietenii, ISU Brașov amintește câteva reguli simple pentru evitarea situațiilor care le pot pune viața în pericol.

-Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.
-Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.
-În locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă.
-Înainte de plecare, focul trebuie stins.
-Copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul.

Atenție dacă mergeți la scăldat!

O alta masura la fel de importanta de care trebuie sa tineti cont in urmatoarea perioada este referitoare la scaldat: nu va puneti viata in pericol, inotati doar in locuri special amenajate!
In multe situatii curentul puternic, adancimea apei si teribilismul pot sta la baza unui scenariu tragic. Conditiile de inot pot fi imprevizibile in rauri, lacuri, iazuri si chiar in mare.

Chiar si persoanele care au experienta si care înoată bine pot obosi si pot avea crampe musculare sau pot fi purtate de curentii de apă.

Evitați expunerea prelungită la soare in intervalul orar 11.00 – 18.00, din cauza caniculei.
De asemenea, consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător și evitați consumul băurilor alcoolice.
Nu în ultimul rând purtați pălarie de soare si haine lejere si consumati fructe si legume proaspete.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button