Expres

IRONIE SINISTRĂ. Gabriel Oprea a devenit membru în Sindicatul Poliţiştilor

 

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, s-a înscris în Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul MAI, în cursul trimiterii sale în judecată pentru moartea unui agent de poliţie, Bogdan Gigină. Solicitarea a fost făcută chiar de Oprea, de la data de 15 iulie 2018, acesta având calitatea de membru, a declarat, duminică, Christian Ciocan, director de comunicare şi purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Al. I. Cuza”.
Întrebat în ce măsură fostul ministru ajută sindicatul şi dacă faptul că fostul ministru este cercetat într-un dosar în care se anchetează moartea lui Bogdan Gigină afectează imaginea organizaţiei, Ciocan a răspuns: „Domnul Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliţia Română, aşa cum au făcut şi alţi miniştri, precum Ursu sau Blaga. Este un om cu o personalitate deosebită, cunoscut în statul român şi în afara României, are o activitate în Ministerul de Interne apreciată pozitiv”. Ciocan a mai precizat că în prezent fostul ministru Gabriel Oprea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Fostul ministru de Interne a fost trimis în judecată

Oprea a fost trimis în judecată în luna mai, în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea. În această cauză, procurorii DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de ucidere din culpă. „Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni”, susţin procurorii.

ÎCCJ a trimis dosarul către Judecătoria Sectorului 1

Gabriel Oprea a scris, tot duminică, pe Facebook, că hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată clar faptul că nu există nici o legătură între exercitarea atribuţiilor de ministru şi accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină. De fapt, ÎCCJ a decis să trimită dosarul către Judecătoria Sectorului 1 „pentru comptentă soluţionare”, acuzaţia dusă lui Gabriel Oprea fiind de ucidere din culpă. „Hotărâre definitivă a ÎCCJ: nu există nici o legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al afacerilor interne, pe care o deţineam în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist. Aşa cum am susţinut în repetate rânduri, am fost singura persoană acuzată de ucidere din culpă, aflată pe bancheta din spate a unui autoturism neimplicat într-un accident rutier. Iată că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale ministrului afacerilor interne şi fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuţiile ministrului nu se regăsesc şi atribuţiile efective de conducere a autoturismului (ministrul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcţiei şi calităţii deţinute), precum nici cele concrete de însoţire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană (respectiv stabilirea directă, de o manieră efectivă a componenţei numerice şi individuale a persoanelor, felul de alcătuire a dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului, chiar desemnarea nominală a poliţistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin, indicarea concretă a vitezei de depasare şi traseele de urmat), în condiţiile în care, aşa cum se reţine în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier”, scrie Gabriel Oprea, pe Facebook.

„Dosarul accidentului este construit politic”

„Moartea poliţistului Bogdan Gigină este o tragedie. O tragedie care nu trebuie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură. Am toată încrederea în justiţie şi am convingerea că în acest dosar construit politic, dreptatea va învinge. Dosarul accidentului este unul din dosarele construite politic pentru că unora le era teamă de Gabriel Oprea, de nivelul la care ajunsese UNPR în vara anului 2015, de încrederea de care ne bucuram – eu (32%) şi partidul (10%) – în rândul populaţiei, de faptele care vorbeau pentru mine, de tot ceea ce am realizat de-a lungul carierei, pentru oameni. (…) România se află astăzi într-o situaţie dificilă. În anul Centenarului, în loc de unitate, armonie, încredere, între români este sădită ura, duşmania, dezbinarea. Autorităţile nu construiesc, sunt preocupate de agende personale, interese, răzbunări. Ţara noastră este izolată politic, îi lipseşte echilibrul”, mai spune Oprea.

 Citiţi şi: 

„Sunt singurul judecat pentru ucidere din culpă stând pe bancheta din spate”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button