Expres

IPJ Brașov, reacție în urma acuzațiilor aduse de deputatul Daniel Ghiță

IPJ Brașov, reacție în urma acuzațiilor aduse de deputatul Daniel Ghiță, în cazul nepotului său de 16 ani, dat dispărut în data de 5 februarie (pentru detalii citește și: Deputatul Daniel Ghiță continuă acuzațiile grave la adresa Poliției din județul Brașov în cazul dispariției nepotului său ). De mai multe zile, Daniel Ghiță aduce acuzații grave la adresa Poliției din județul Brașov. Printre altele, acuză că mediatizarea cazului a fost făcută doar pe 8 februarie (la 3 zile după sesizarea dispariției) și că pe site-ul Poliției a fost pusă o poză de când adolescentul în vârstă de 16 ani avea… opt ani.

Iată și ce a transmis IPJ Brașov:

I.P.J. BRAȘOV

Având în vedere apariția în spațiul public a mai multor informații, relativ la plecarea voluntară a minorului Croitoru Răducu-Florin, în vârstă de 16 ani, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să formuleze următoarele precizări:

În data de 05.02.2024, ora 23:30, Poliția Municipiului Codlea a fost sesizată, de către o femeie, cu privire la faptul că nepotul acesteia, Croitoru Răducu-Florin, în varsta de 16 ani, în contextul unor discuții în contradictoriu anterioare, a părăsit voluntar adresa unde locuia, din municipiul Codlea, în cursul acelei zile, după terminarea orelor de curs, respectiv 13.30.

Imediat, după sesizare, au fost demarate activități de verificare a aspectelor prim-sesizate, polițiștii procedând la darea în atenție, căutarea sa, cercetarea la fața locului, ridicarea de bunuri și obiecte ale persoanei în cauză, vizualizarea mai multor înregistrări video suprinse de camere de supraveghere de pe raza municipiului Codlea, stabilindu-se că este vorba, în fapt, de o plecare voluntară a minorului și nu o dispariție în condiții suspecte/alarmante.

Facem precizarea că polițiștii nu au primit acordul, în primă fază, în vederea mediatizării cazului, pentru solicitarea de sprijin din partea cetățenilor, acesta fiind oferit după 3 zile, în data de 08.02.2024. Mediatizarea s-a realizat cu celeritate, prin intermediul purtătorului de cuvânt.

În baza imaginilor video surprinse, a unor verificări efectuate punctual în mediul școlar, zone/locații de interes, prin colaborarea și relaționarea permanentă mai multor structuri de poliție, inclusiv din alte județe, a fost stabilit traseul parcurs de minor pe raza municipiului Codlea, a municipiului Brașov, pe raza altor județe, inclusiv pe cale feroviară, până la un anumit punct.
Facem precizarea că, la momentul actual, sunt în derulare și alte activități, inclusiv cu un anumit grad de complexitate, care au rolul de a oferi indicii ori date certe care să conducă la lămurirea stării de fapt și găsirea minorului.

În contextul multiplelor activități desfășurate, facem precizarea că, la data de 11.02.2024, în jurul orei 19:30, Poliția Municipiului Codlea a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că numitul Croitoru Răducu-Florin ar fi fost văzut, în aceeași zi, în jurul orei 17:00, în zona unui magazin din localitatea Moieciu de Jos, dar, cu ocazia vizionării înregistrărilor video, s-a constatat faptul că persoana indicată nu era minorul în cauză.
Privitor la imaginea minorului care apare postată pe site-ul I.P.J. Brașov, menționăm că aceasta este preluată automat de sistemul informatic, din înregistrările deja existente, în condițiile unor plecări anterioare repetate ale minorului.
Întrucât suntem adepții unei comunicări deschise și oneste cu cetățenii, instituția noastră verifică inclusiv eventualele sincope semnalate pe această linie, însă apreciem că acestea nu ar trebui să umbrească efortul multor polițiști implicați în gestionarea cazului sesizat.
Dorim să asigurăm, pe această cale, atât rudele minorului, cât și pe ceilalți cetățeni, că desfășurăm toate activitățile necesare și angrenăm toate resursele disponibile pentru găsirea minorului, prevenirea victimizării acestor categorii de cetățeni fiind o prioritate pentru instituția noastră.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
4 luni în urmă

Ce bine e sa fii parlamentar, uite cum percuteaza politia cu detalii si raspunsuri. Daca era vreun cetatean oarecare (anonim ca multi altii) il repezeau politaii de numa-numa. Nici peste un an nu afla omul vreun raspuns. Iar la treaba… Citeşte mai mult »

Back to top button