Expres

IPJ Brașov, despre riscurile unui joc promovat pe Tik-Tok și despre siguranța online

IPJ Brașov atenționează cu privire la riscurile care se ascund în spatele unui joc promovat pe Tik-Tok. Este vorba despre „ruleta rusească”.

Riscurile unui joc promovat pe Tik-Tok…

Jocul constă în rotirea unei monede pe o suprafață dură, având ca scop menținerea monedei în stare de rotire cât mai mult. Persoana care nu reușește să mențină moneda în mișcare este pedepsită de ceilalți jucători. Pedeapsa constă în lovirea la nivelul mâinilor cu moneda respectivă.
Jocul este promovat mai ales pe Tik-Tok. În filmulețe apar elevi de diferite vârste, cu răni vizibile provocate la nivelul mâinilor.

Dat fiind impactul negativ al acestui joc (inclusiv la nivel psihic, deoarece încurajează agresivitatea), polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară al IPJ Brașov vor desfășura activități educative pe aceastî temă, la orele de dirigenție ale elevilor. Vor fi prezentate materiale ce tratează noțiunea de „joc”, modalitățile de socializare și consecințele unor comportamente agresive față de cei din jur.
Pentru o eficiență sporită, aceste informări vor fi transmise și către părinți.

Siguranța online

Polițiștii au lansat un avertisment și cu privire la folosirea internetului în general. Foarte mulți copii şi tineri se expun riscului de a deveni o ţintă pentru agresorii sexuali sau de furt al identităţii.

În perioada 15 noiembrie 2022 – 28 februarie 2023, Biroul de Analiză și prevenire a Criminalității va desfășura o campanie națională de prevenire în domeniul siguranței copiilor. Campania se intitulează „Siguranța Online”.

Recomandări pentru părinți:


• Supravegheaţi atent activitatea copilului dumneavoastră pe Internet;
• Folosiţi Internetul împreună cu copiii, căutaţi cu ei informaţii care să-i intereseze;
• Aşezaţi computerul într-o zonă deschisă, de unde puteţi usupraveghea copilul (ex: camera de zi);
• Folosiţi mecanisme de control parental şi instalaţi instrumente de filtrare a Internetului;
• Arătaţi copilului cum să folosească setările de siguranţă;
• Învaţaţi copiii să nu transmită date personale sau poze celor cu care corespondează pe Internet;
• Explicaţi copiilor că nu este bine să stabilească, fără acceptul dvs., întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe Internet. Discutaţi despre riscurile la care se pot expune;
• Încurajaţi-vă copiii să vă spună dacă cineva din mediul online îi face să se simtă inconfortabil ori le provoacă teamă;
• Încurajaţi-vă copilul să aibă o atitudine responsabilă, respectuoasă inclusiv pe Internet, să nu transmită vulgarităţi, ameninţări sau injurii;
• Învăţaţi-vă copilul ce înseamnă autoprotecţia pe Internet. Dacă un site încurajează copiii să transmită numele pentru a personaliza conţinutul acelui program, ajutaţi-l să-şi găsească un nume fictiv;
• În cazul în care sesizaţi schimbări negative în comportamentul copiilor, discutaţi cu aceştia şi încercaţi să aflaţi cauzele. Discutaţi cu cadrele didactice şi apelaţi la specialişti;

Internetul poate crea dependență! Nu lăsați copiii să petreacă ore în șir în fața ecranului. Stabiliți de comun acord un program de utilizare a calculatorului și oferiți-le alternative de petrecere a timpului liber!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Alin
1 an în urmă

Mamaaa, cum e acum frig si avem mainile reci, cred ca doare tare…

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare