Expres

Inundații în Stupini / Sistemele de alarmare, testate de primărie

Inundații în Stupini / Sistemele de alarmare, testate de primărie

Primăria Brașov va testa mâine, 4 septembrie, sistemele de alarmare publică din cartierul Stupini, în cadrul Planului de pregătire în domeniul situațiilor de urgență pe anul 2024. Cele 5 alarme existente în acest cartier vor fi pornite între orele 09.00-10.00, anunțând producerea unui dezastru.
Pe timpul exercițiului, vor fi transmise următoarele semnale acustice de alarmare:
alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele;
încetare alarmei – un sunet continuu, cu durata de două minute.
Exercițiul are ca scop testarea funcționării și verificarea tehnică a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, antrenarea personalului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, antrenarea autorităților administrației publice locale și pregătirea populației pentru cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacție al autorităților la primirea mesajului de înștiințare, obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate și gradul de acoperire acustică.

În municipiul Brașov și în Poiana Brașov sunt amplasate 32 de sirene electrice și 22 electronice. Acestea din urmă, pe lângă semnalul de alarmare, transmit și mesaje vocale.
Menționăm că Primăria Brașov dispune în acest moment de 50 de sirene centralizate, care se pornesc din Punctul de Comandă al Municipiului, iar pentru celelalte 4 acționarea se face local.
Alarmarea populației reprezintă activitatea de transmitere a mesajelor despre iminența producerii sau despre producerea unor dezastre și se face prin sistemul de alarmare publică.
Riscurile specifice la care este supus municipiul Brașov sunt:
cutremur;
inundații;
secetă;
incendiu;
accident tehnologic;
incendiu de pădure;
eșecul utilităților publice.
În situații de urgență este pornit sistemul de alarmare publică; semnificația și structura semnalelor de alarmare este următoarea:
Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare.
Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: prealarmă aeriană, alarmă aeriană, alarmă la dezastre și încetarea alarmei:

  • semnalul prealarmă aeriană (pericol aerian posibil) se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
  • semnalul alarmă aeriană (pericol aerian iminent) se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
  • semnalul alarmă la dezastre (pericol de dezastru natural) se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • semnalul încetarea alarmei (pericolul a trecut ) se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de două minute.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button