Expres

Între șanse de câștig și pierdere – sistemul Labouchere

Sistemul de pariere Labouchere este folosit atât la pariuri sportive, cât și la jocurile de ruletă. Este foarte simplu să-l înveți, iar scopul său este să te ajute să pariezi într-un mod disciplinat. Dacă folosești un astfel de sistem, sunt șanse mult mai mici să ajungi la pierderi mari.

În acest ghid, îți vom arăta cum o folosești. Este extrem de utilă la aproape orice tip de joc sau pariu pe o platformă online. O altă strategie care nu trebuie să-ți lipsească la cazinouri/agenții online este revendicarea bonusurilor. Primești fonduri, free spins și alte beneficii care îți vor face experiența de joc mai bună.

Ce este sistemul Labouchere?

Dacă ai mai auzit de strategii de pariere la jocuri de noroc și pariuri, atunci știi că sunt o sumedenie. Labouchere face parte din categoria de sisteme mai complicate. Spre deosebire de altele, aici nu există un șir de pariuri predeterminate. De exemplu, la Fibonacci, există secvența creată de matematicianul italian care arată în felul următor: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 și tot așa.

La sistemul Labouchere, tu decizi cât vrei să pariezi. Dar în calculul valorii pariurilor, te bazezi pe câștigurile pe care vrei să le obții. 

Dacă te-ai întrebat, numele vine de la Henry Du Pre Labouchere, un politician și scriitor englez care trăit între anii 1831 și 1912. Acesta este inventatorul metodei despre care îți vom povesti mai pe larg în capitolul următor.

Cum funcționează?

Prima dată, va trebui să te hotărăști cât vrei să câștigi. Caz concret: joci la ruletă europeană pe roșu/negru. Exemplul nu este întâmplător, pentru că ruleta și acest pariu cu cota 1:1 sunt perfecte pentru sistemul Labouchere. Să zicem că vei dori să câștigi 12 lei. Împarte această sumă într-un șir de trei. Ar trebui să fie: 1, 4, 7. Suma este, evident, 12.

Apoi, adună primul și ultimul număr din secvență: 1+7=8. Astfel, 8 lei va fi miza ta. Dacă vei câștiga, atunci ștergi 1 și 7 din șirul tău. Va rămâne o singură cifră în șir, adică 4. Aceasta devine miza ta. Dacă vei câștiga din nou, o vei șterge și pe aceasta. După aceea, o poți lua de la capăt cu un alt șir. În acest caz fericit, cu două runde de succes la rând, câștigul tău net la ruletă va fi 12 lei. Prima rundă cu pariul 1:1 îți aduce 8 lei, iar a doua cu același tip de pariu îți aduce 4 lei.

Dacă vei pierde, vei adăuga 8 șirului tău și o vei lua de la capăt. Așadar, secvența va fi 1, 4, 7, 8. Miza ta va fi 9 lei, adică 1+8. Oricum atunci când ștergi toate numerele din șir, vei ajunge la câștigul dorit. Poți începe altul sau poți renunța la idee. 

Ce trebuie să mai știi?

La sistemul Labouchere, ai mai mult control asupra secvenței. Noi am dat un exemplu de câștig și de șir, dar pot fi și altele. Exemplul cu ruleta și pariul a fost și o recomandare. Totodată, îți sugerăm să joci ruleta europeană sau franceză. Șansele de câștig la pariurile cu cote 1:1 (culoare, mic/mare, par/impar) sunt mai mari decât la cea americană.

Așadar, poți folosi și alte șiruri pentru 12. Un alt exemplu de secvență este 1, 2, 4, 5. Alt avantaj important este că mizele nu cresc atât de mult la pierdere și scad la o rundă câștigătoare. Nu este o metodă atât de riscantă. 

Labouchere vs Martingale

Labouchere este diferită față de alte sisteme de pariere. O comparație care se face destul de des este cu sistemul Martingale. Ambele sunt sisteme progresive, adică îți modifici pariul în funcție de rezultatul rundei. Dar spre deosebire de Labouchere, unde îți faci singur șirul, Martingale are un șir predefinit, unde îți dublezi pariul la fiecare rundă pierdută. 

Și aceasta este bună pentru ruletă, dar poate ajunge la mize enorme. Iată cât de mari pot fi pariurile, conform șirului Martingale: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64 etc. Dacă pariul inițial este 1 leu, ajungi să pariezi 64 de lei după 6 runde necâștigătoare. 

Acesta este marele dezavantaj la Martingale: riști să ajungi la pariuri foarte mari. La sistemul Labouchere, pariurile cresc mult mai greu, chiar și după o serie ghinionistă.

Cum este Reverse Labouchere?

O variația a metodei Labouchere este inversul acesteia. Cum invers? Simplu! Nu mai este o progresie negativă, adică una în care ridici miza după o rundă necâștigătoare. Reverse Labouchere are o progresie pozitivă: crești pariul după o rundă câștigătoare.

Așadar, când pierzi, elimini extremele șirului tău. Când câștigi, vei adăuga pariul secvenței tale. Continui procesul până când atingi limita pariului pe care ți-ai propus-o.

Concluzii

Sistemul Labouchere este mai dificil tocmai pentru că îți lasă libertate. Dar are și mai multe avantaje. Te ajută să-ți controlezi mai bine bugetul, pentru că nu ajungi la pariuri foarte mari, așa cum sunt date de secvențe precum Martingale sau Fibonacci. 

Odată cu experiența, îți va veni mult mai ușor să îl folosești, mai ales că vei avea câteva șiruri standard. Noi îți recomandăm să-l încerci în cele mai simple jocuri, cum ar fi ruleta. Folosește și versiunile gratuite ca să exersezi. Apoi, îl poți adapta și la alte jocuri și chiar la pariuri sportive.

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 luna în urmă

[…] jocul de lungă durată. Această înțelegere m-a ajutat să-mi rafinezi abordarea, adaptându-mi sistemul în funcție de obiectivele mele specifice și de toleranța la […]

Back to top button