Expres

Intervenții cardiologice în premieră la Brașov

Intervenții cardiologice în premieră la Brașov

Pentru prima dată în Brașov s-au efectuat proceduri de crioablație pentru fibrilația atrială. Procedurile au avut loc în 7 și 8 decembrie 2023, în Laboratorul de Angiografie și Cateterism Cardiac al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, fiind realizate de dr. Cătălin Pestrea (foto 2), medic primar cardiolog, cu supraspecializare în implantul dispozitivelor electronice cardiace și în electrofiziologie intervențională.
Cu aceste proceduri, Secția de Cardiologie Intervențională a SCJU Brașov își completează gama de intervenții pentru ritmul inimii, pentru arterele coronare, și pentru bolile structurale cardiace, aliniindu-se astfel centrelor cardiovasculare de top din Europa ce pot asigura pacienților aceste servicii de înaltă performanță, anunţă reprezentanţii unităţii medicale.

„Fibrilația atrială este cea mai frecventă tulburare a ritmului inimii în populația generală, fiind asociată cu un risc semnificativ crescut de apariție a insuficienței cardiace și a accidentului vascular cerebral acut. Ablația fibrilației atriale prin izolarea venelor pulmonare este de departe cea mai eficientă metodă de control al acesteia, mai ales în faza paroxistică a evoluției. Dintre toate tehnicile utilizate în acest moment, crioablația, adică înghețarea țesutului cardiac vizat, este cea mai sigură și confortabilă pentru pacient, în același timp menținând o rată superioară de succes”, au precizat reprezentanții SCJU Brașov.

Aceștia au menționat că toate procedurile au fost finanțate din fondurile programelor naționale de sănătate, pe care Spitalul Clinic Județean Brașov le-a accesat de curând, iar durata de spitalizare a pacienților a fost de o zi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button